Fietsroute Montferland: langs landgoederen, door bosgebieden en door akkerland

In Gelderland zijn diverse mooie fietsgebieden te vinden. Eén van de populaire fietsgebieden in de provincie, is de streek Het Montferland. Meer over deze streek en de Montferland fietsroute, lees je op deze pagina.

Het Montferland: algemene informatie over de streek

Het Montferland is een natuurgebied dat tussen de plaatsen Doetinchem, ’s-Heerenberg, Didam en de Duitse grens ligt, nabij de woonplaats Zeddam. Het is een van de vele natuurgebieden in Gelderland, waar je fijn kunt wandelen en fietsen. Het Montferland bestaat voornamelijk uit bossen, maar heeft ook enkele heuvels, akkerlandgebieden en weidelandgebieden. Omdat de streek zo gevarieerd is, kijk je je ogen uit als je hier doorheen fietst.

Door Het Montferland fietsen: de Montferland fietsroute

De Montferland fietsroute is een route die door Het Montferland loopt. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs prachtige landgoederen in de streek, door uitgestrekte bossen en langs akkerlandgebieden. Ook kom je langs recreatieplas de Stroombroek, waar het zeker in de zomer vrij druk kan zijn. Toch kun je hier heerlijk rustig langs fietsen.

Verder brengt de route je langs natuurgebied De Plakslag, door bosgebied het Bergherbos en kasteel Huis Berg in ’s-Heerenberg. Je verveelt je dus zeker niet als je deze fietsroute volgt, want er is genoeg te zien op de Montferland route.

fietsroute Montferland

> 20 inch Popal fiets kopen: vandaag besteld = gratis thuisbezorgd in 24u!

De totale afstand van de Montferland fietsroute

Volg je de hele Montferland fietsroute, dan leg je bijna 60 kilometer af op de fiets. Je kunt er ook voor kiezen de route iets te verkorten of juist langer te maken. De Montferland fietsroute is namelijk een knooppunt fietsroute, ofwel een route die opgebouwd is door diverse fietsknooppunten met elkaar te verbinden. Door een of meerdere knooppunten weg te laten, kun je de route verkorten. Door knooppunten aan de route toe te voegen, kun je de Montferland fietsroute juist verlengen.

Verder is het goed om te weten dat de Montferland fietsroute een rondrit is. De originele route start en eindigt in Zeddam, op knooppunt 79 (’s-Heerenbergseweg). Is dit start- en eindpunt niet handig voor jou, bijvoorbeeld omdat een ander knooppunt op de route dichter bij huis is? Dan kun je de route aanpassen door een eigen start- en eindpunt te kiezen. Als dit punt op de route ligt, hoef je de fietsroute verder niet te veranderen.

De Montferland fietsroute volgen? Laat eerst je fiets nakijken

Als je een afstand van ongeveer 60 kilometer gaat fietsen, heb je wel een goede fiets nodig. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je versnellingen goed werken, maar moeten de remmen het ook goed doen. Verder moeten de banden goed opgepompt zijn, zodat je zonder al te veel inspanning vooruit komt als je de Montferland fietsroute volgt.

Om er zeker van te zijn dat je met een goede fiets op pad gaat, kijk je jouw fiets altijd na voor vertrek. Kijk hierbij naar de volgende onderdelen:

  • De lampen en reflectoren. Doen de lampen het en staan de reflectoren goed?
  • De remmen. Werken deze goed, ook op een heuvel?
  • De banden. Zijn deze goed opgepompt?
  • De versnellingen. Doen alle versnellingen het, ook op een heuvel?

Verder is het ook handig om te controleren of je bel goed werkt. Zeker in de zomer kan het druk zijn in Het Montferland en dan is het handig als je af en toe je bel kunt gebruiken.

Neem je de elektrische fiets mee naar Het Montferland? Dan laad je de accu goed op, zodat je deze de hele rit kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat de afstand van de fietsroute 60 kilometer is. Gebruik je accu dus niet de hele tijd op volle kracht, want dan kun je jouw motortje niet de hele fietsroute gebruiken.

> Samen met je kind deze route afleggen? Bekijk dan eens onze Popal 22 inch fietsen!

Omafietsen

Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mint Groen
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mint Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook de fietsroute Hondrugroute!