Fietstocht naar Barcelona

Barcelona, de hoofdstad van de provincie Catalonië, is vooral bekend als de stad van Gaudi. De stad trekt jaarlijks veel toeristen. Wil je ook een bezoek brengen aan Barcelona en ben je van plan om naar Barcelona te fietsen? Dan heb je een flinke fietstocht van ongeveer 1700 kilometer (de afstand van Amsterdam naar Barcelona) voor de boeg.

Een groene en vrij gemakkelijke fietsroute

De fietsroute naar Barcelona wordt wel de meest groene fietsroute genoemd. Het is ook een vrij gemakkelijke route. Het eerste deel van de route voert over autovrije paden met een lengte van 250 kilometer. Je fietst rustig door de natuur en de weg is vrij vlak. Er is maar 1 klim in de Ardennen. Het tweede deel van de route is zwaarder. In het Chamonix massief moet geklommen worden. Het zijn doorgaans matige en geleidelijke klimmetjes. In de Pyreneeën moet geklommen worden over een korte en steile pas. De rest van de route naar Barcelona is goed te doen.

Van Eindhoven naar Cluny

Je fietst vanuit de Kempen naar het dal van de Maas bij Namen. Vervolgens fiets je door de Ardennen. Bij Dinant begint de weg geleidelijk te klimmen. Als je arriveert in Montmedy heb je de Franse grens gepasseerd. Je fietst verder door Lotharingen en langs de heuvels bij Verdun. Na het meer van Nadine kun je de oostelijke route via Nancy nemen. Dit is een voornamelijk autovrije route. Kies deze route als je in een bosrijke omgeving wilt fietsen over jaagpaden en fietspaden. Kies je voor de westelijke variant? Dan kies je voor een 50 kilometer kortere route. Deze route is wel minder gevarieerd. Je fietst dan naar Beaune. Je rijdt op een fietspad door de wijngaarden verder naar Chagny. Zowel de oostelijke als de westelijke variant eindigen in Cluny. Bij aankomst in Cluny heb je circa 830 kilometer gefietst.

> Profiteer van kortingen tot wel 40%: Bekijk nu de jongensfiets!

Van Cluny naar Barcelona

Na Cluny begint het tweede deel van de route. Je fietst hier over kleine en stille wegen, die geleidelijk stijgen, over de heuvels en bergen van het Centraal Massief. Op de hoogvlakte van La Chaise Dieux heb je eindeloze vergezichten. Je rijdt langs de Loire. Nadat het hoogste punt is bereikt volgt een lange afdaling naar de dalen van de Ardèche en de Lanquedoc. Deze route neemt de mooiste weg door de Ardèche.

Je kunt ook kiezen voor een andere route. Dan fiets je achtereenvolgens door de Beaujolais, het dal van de Saone en op het fietspad langs de Rhône. Tot Avignon is dit fietspad goed bewegwijzerd.

Via Béziers, Narbonne en Perpignan fiets je verder naar de Spaanse grens. Je fietst Spanje binnen over een onbekende pas, Deze lage pas is autovrij. Je fietst door een mooie streek, de Baix Emporda, naar de kust. Over een vrijwel autovrije route bereik je het kustplaatsje San Feliu de Guixois. In Blanes houdt het fietspad plotseling op, maar het is nog vijftig kilometer naar Barcelona. Je kunt verder fietsen over de brede berm. De laatste 20 kilometer kun je weer over een fietspad rijden. Als je in Barcelona arriveert, heb je 880 kilometer gefietst (Cluny-Barcelona)

Tips voor fietsers in Spanje

  • Probeer de drukke steden te mijden. Er zijn in de steden weinig fietspaden en andere voorzieningen, want de Spanjaarden fietsen weinig. Fiets je in een drukke stad? Kijk dan goed uit en wees op je hoede.
  • Pas op als je na een afdaling in een dorp aankomt. Vaak zijn er hoge drempels, die bedoeld zijn het autoverkeer af te remmen. Die drempels kunnen ook een lelijke valpartij veroorzaken.
  • Je moet in de zomer rekening houden met hoge temperaturen. Het is dan wel aangenaam fietsen in de vroege ochtend en in de namiddag.

> Fietstas kopen: Verzending = gratis!

Omafietsen

Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Altec Maxima Moederfiets 28 inch 7V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Speciale prijs € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Waardering:
94%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant: De fietsvakantie door Zwitserland!