Fietsen door Zwitserland

Ondanks de grote hoeveelheid bergen, is Zwitserland een ideaal fietsland. Je hoeft geen klimgeit te zijn om in Zwitserland te kunnen fietsen, want de fietsroutes lopen niet over een van de alpencols. De routes langs de rivierdalen zijn tamelijk vlak. Je kunt langs de Rijn en de Rhône heerlijk rustig fietsen. Het zijn beslist geen zware routes. Het uitgebreid bewegwijzerde fietsennetwerk in Zwitserland maakt het mogelijk om een uitgebreide bewegwijzerde route uit te zetten die voor iedereen is geschikt. Je ziet in Zwitserland daarom veel vakantiefietsers met kinderen.

Gebieden in Zwitserland voor fietsers

De echte bergen vind je in het zuiden en oosten van Zwitserland. Je kunt hier fietsen over goede en brede wegen. Dit is daarom een ideaal gebied voor wielrenners. Wil je tijdens je fietsvakantie niet te veel kilometers klimmen? Kies dan voor de Jura in het westen. Langs de Rhône en de Rijn lopen vlakke routes. Iets heuvelachtiger, maar wel goed te doen, zijn de routes langs de meren in Zwitserland. Je kunt bijvoorbeeld langs de bekende Bodensee fietsen.

De wegen in Zwitserland

Over het algemeen zijn de wegen in Zwitserland in prima staat. Alle fietsroutes zijn goed bewegwijzerd. Bovendien is er gewone bewegwijzering voor fietsers van dorp naar dorp. Bij hellingen staat zelfs aangegeven hoeveel kilometer je moet klimmen. Ook staat aangegeven hoeveel hoogtemeters je dan maakt. Overigens zijn niet alle fietsroutes geasfalteerd. Op de onverharde delen van de route is het moeilijker fietsen. Op de fietskaarten staat overigens nauwkeurig aangegeven welke delen van een fietsroutefietsroute onverhard zijn. Soms kan dat wel 20 procent van de totale route zijn.

Het is aangenaam fietsen in Zwitserland. Er zijn veel fietspaden en fietsroutes over rustige binnenwegen. In het hoogseizoen is er op populaire fietsroutes, zoals bijvoorbeeld de route langs de Bodensee, wel veel fietsverkeer.

> De fietstas: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Het verkeer in Zwitserland

Op de hoofdwegen kan het druk zijn. Dat levert doorgaans geen probleem op, want de hoffelijke Zwitsers halen je in met een ruime bocht. Maak je ook geen zorgen als je bezig bent met een beklimming of een afdaling. Automobilisten blijven rustig achter je rijden als ze je niet veilig kunnen passeren.

Wanneer kun je het beste fietsen door Zwitserland?

Je kunt in principe het hele jaar door in Zwitserland fietsen. Van september tot mei ligt boven 1500 meter vaak sneeuw. Ook zijn dan niet alle bergpassen open.

Enkele fietsroutes in Zwitserland

  • De Bodensee Radweg. Deze zeer bekende fietsroute, met een lengte van 250 kilometer, loopt volledig langs de Bodensee. Fietsers komen door Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. De fietsroute is vlak of licht heuvelachtig. De route kan in 6 etappes worden afgelegd: 1. Van Konstanz/Kreuzlingen naar Stein am Rhein/Diesenhofen 2. Naar Uberlingen 3. Naar Friedrichshafen 4. Naar Lindau/Bregenz 5. Naar Rorsach/Arbon 6. Naar Kreuzlingen/Konstanz.
  • De 360 kilometer lange Mittellandroute gaat dwars door Zwitserland. Deze fietsroute gaat, over vooral autovrije fietspaden, vaak langs rivieren en meren. Het Beginpunt van de route ligt aan de Bodensee. Het eindpunt is het meer van Genève. Deze route kan in 7 etappes worden afgelegd: 1. Romanshorn-Wil 2. Naar Kloten 3. Naar Aarau 4. Naar Solothurn 5. Naar Ins 6. Naar Yverdon 7. Naar Lausanne.

> Popal fietsen: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Omafietsen

Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Zwart
Spirit Regular Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Zwart
Waardering:
86%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Damesfiets 28 inch N3 - Jeans Blauw
Altec Vintage Damesfiets 28 inch N3 - Jeans Blauw
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 449,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Toch een andere fietsvakantie? Bekijk de fietsvakantie door Polen!