Fietsroute naar Genève

Er zijn veel verschillende fietsroutes naar Genève waarbij je zelf kunt kiezen door welke landen je heen fietst. Zo is het een optie om het grootste deel van de route door Duitsland te fietsen, een stuk door Frankrijk en het laatste stuk door Zwitserland. Het voordeel van deze route is dat je ook een groot deel van Zwitserland ziet voor je bij Genève aankomt, terwijl de routes via Frankrijk je maar 20 km door Zwitserland laten fietsen. Bij de route door Duitsland ga je in het oosten van Nederland de grens over naar Duitsland, om vervolgens via Keulen naar Koblenz te fietsen. In de buurt van Karlsruhe ga je de grens weer over naar Frankrijk, al is dit optioneel. Je kunt er namelijk ook voor kiezen aan de Duitse kant van de grens te fietsen. Aan beide kanten van de grens ga je uiteindelijk bij Bazel de grens over naar Zwitserland. Het laatste deel van de route door Zwitserland brengt je langs mooie dorpen, rivieren en natuurgebieden.

De vijf-landen route

Je kunt er ook voor kiezen om door maar liefst vijf landen te fietsen, waarbij je het laatste gedeelte van de route hetzelfde is als bij de bovenstaande route. Als eerste ga je in de buurt van Eindhoven de grens over naar België, en ga je in de buurt van Maastricht weer terug de grens over naar Nederland. Via Maastricht fiets je naar het oosten en ga je richting Aken de grens over naar Duitsland. Je vervolgt de reis via Monschou  (Duitsland) naar Sankt Vith (België)  naar Rosport (Luxemburg). Hierna ga je naar Konz (Duitsland) en fiets je in Duitsland helemaal naar Saarbrücken. Je gaat de grens over naar Frankrijk en fietst naar Straatsburg om vervolgens via de Franse grens naar Bazel te fietsen. Vanaf hier is de route hetzelfde als in de bovenstaande route. Het mooie aan deze route is dat je zoveel grensovergangen hebt, waardoor je (naast Nederland) maar liefst door vijf landen komt.

> De fietstas: Vandaag besteld = binnen 24 uur gratis thuisbezorgd!

De Franse route

De Franse route is heel anders dan de voorgaande routes, deze gaat namelijk via Antwerpen en Brussen naar Reims. Vanaf hier fiets je helemaal langs Dijon via Dole naar de Zwitserse grens, waar je nog maar 20 km naar Genève hoeft te fietsen. Wil je vooral veel van Frankrijk zien dan is deze route een aanrader.

Welke route je ook neemt, het is belangrijk je altijd goed voor te bereiden. Lees ervaringen van mensen welke de routes al hebben gefietst zodat je weet wat je te wachten staat. Zorg ook dat je fiets in goede staat is door deze vooraf door een fietsenmaker na te laten kijken. Zo verklein je de kans op problemen onderweg en ga je met een goede voorbereiding op pad.

> De meisjesfiets: Verzending = gratis!

Bekijk ook de fietsroute naar Warschau!