Fietsroute naar Warschau

De fietsroutes van Nederland naar Warschau is misschien niet zo bekend als veel andere Europese fietsroutes, de mensen die deze route fietsen zijn er zeer over te spreken. Vooral omdat de route voor ieder wat wils heeft.  De route welke je fiets hangt er erg vanaf waar je in Nederland begint met fietsen en waar je de grens naar Duitsland over gaat. De meest centrale route gaat via Almelo de grens over naar Nordhorn. Hier vandaan heb je ook weer de keuze uit vele routes, maar de bekendste is om via Hannover naar Berlijn te gaan. Wil je meer natuur zien dan kun je in plaats van via Hannover naar Celle gaan, en dan via het noordoosten naar Bodenteich. Hier vandaan kun je via Salzwedel naar Havelberg en dan via het Natuurpark Westhavelland naar Berlijn. Vanaf Berlijn ga je naar het oosten tot je de grens over gaat naar Polen, en vervolg je de route naar Landsberg. Vanaf Landsberg fiets je via Kutno naar Warschau, al kun je als natuurliefhebber ook hier weer van de route afwijken om natuurgebieden te bezoeken.

Beginnen in het noorden of zuiden

Begin je de route in het noorden van Nederland dan kun je als eerste richting Bremen fietsen, en hier vandaan naar Celle of Hannover om de bovenstaande route te hervatten. Als alternatief kun je vanuit Bremen naar Hamburg om via het Noorden richting Berlijn te fietsen. Begin je vanuit Limburg met fietsen dan kun je richting het Noorden fiets om bij Venlo de grens naar Duitsland over te gaan. Nu fiets je naar Münster om vervolgens weer bij Hannover uit te komen, of je fietst juist via Essen en Dortmund om meer zuidelijkere route te fietsen. Je kunt op elk punt van deze zuidelijke route de oversteek naar het Noorden maken om weer op de originele route uit te komen.

> Goedkope fietstassen: Profiteer nu van gratis verzending!

Een goede voorbereiding

Buiten de zomermaanden kan dit een route zijn waarop het aardig koud wordt. Daarom is het belangrijk warme kleding bij je te hebben wanneer je deze route gaat fietsen. Zorg elke dag dat je gaat fietsen dat er voldoende rustpunten op je route te vinden zijn. Ook is het slim om voordat je weggaat je fiets een grote onderhoudsbeurt te geven, zodat de kans op pech klein is. Gelukkig fiets je het grootste gedeelte van de route door Duitsland waar in elke stad wel een fietsenmaker te vinden is. Andere handige tips voor lange fietstochten zijn:

  • Door het fietsen verbrand je veel energie, waardoor het extra belangrijk is om goed te eten.
  • Zorg dat je altijd een bandenplakset bij je hebt.
  • Fiets niet zomaar een lange route, zorg dat je vooraf voldoende training hebt gehad!

> Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis: De opafiets!

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Waardering:
82%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Vanaf € 235,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastelblauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Toch liever een leuke fietsroute in België? Bekijk nu de Vlaanderen fietsroutes!