Vlaanderen fietsroute: 820 km door Vlaamse provincies

Door Vlaanderen loopt een bewegwijzerde fietsroute van ruim 800 kilometer. Deze fietsroute, die de Vlaanderen fietsroute wordt genoemd, loopt door de vijf provincies van Vlaanderen. Het is een route over veilige wegen waar goed op kan worden gefietst. De route is, gelet op zowel de zwaarte als de drukte, geschikt voor het hele gezin. Onderweg komen fietsers langs de vele mooie plekjes die Vlaanderen rijk is.

De bordjes op de route zijn geplaatst in twee richtingen. De route kan daarom in twee richtingen worden gereden. Er is geen vast beginpunt. Fietsers kunnen dus op elk gewenst punt met de route beginnen.

Vier LF routes

De Vlaanderen fietsroute, een 820 kilometer lange lus, is samengesteld uit 4 bestaande LF routes: De LF 1 van Diksmuide tot Brugge, de LF 5 van Brugge tot Thorn, De LF 6 van Kanne tot Diksmuide en de LF 7 van Thorn tot Kanne. De route wordt doorsneden door vier LF dwarsrouters. Hierdoor zijn kleinere lussen ontstaan. Die kleine lussen kunnen apart worden gefietst.

Maak kennis met Vlaanderen

De Vlaanderen fietsroute biedt fietsers een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met het mooie Vlaanderen. Je kunt niet verdwalen, want het losvormige traject is in beide richtingen volledig voorzien van de bekende rechthoekige bordjes met groen opschrift. Er is geen startpunt of eindpunt. Je kunt dus starten of stoppen op een door jou gekozen punt.

> Vandaag besteld = morgen in huis: De meisjesfiets!

Kortere routes zijn mogelijk

Wellicht vind je de totaalafstand van een van de vier LF routes waaruit de Vlaanderen fietsroute is samengesteld te hoog. Dat is geen probleem, want je kunt desgewenst ook gebruikmaken van een van de vier noord-zuid verbindingen (dwarsroutes ) die de route heeft. De vier noord-zuid verbindingen zijn: LF 30 Schelde-Deltaroute, LF 38 Dender- Waaslandroute, JF 2 Stedenroute en de LF 35 Kempen-Hespengouwroute.

Door de afsnijdingen zijn vijf kleinere lussen ontstaan. Je kunt een van die kleinere lusvormige routes rijden. Natuurlijk kun je ook op zoek gaan naar kant-e-klare suggesties voor meerdaagse fietstochten op de Vlaanderen fietsroute. Suggesties kun je in ieder geval vinden in een gids voor de Vlaanderen fietsroute. Waarschijnlijk vind je ook bruikbare informatie op het internet. Rustige en veilige routes Waar mogelijk loopt de route over rustige en veilige wegen. Zo lopen bijvoorbeeld tientallen kilometers van de route over verkeersvrije paden. Die paden lopen langs kanalen, rivieren en oude spoorwegbeddingen. Deze routes kunnen dus zowel gebruikt worden door de ervaren lange afstand fietser als door gezinnen met kinderen.

> De jongensfiets: Verzending = gratis!

Veel gebruiksmogelijkheden

De langste fietsroute van Vlaanderen biedt plezier voor iedereen. Wil je een dagtocht maken, een ontspannend fietsweekend beleven of een lange wekenlange fietstocht maken. In alle gevallen kun je gebruikmaken van deze fietsroute. Onderweg logeren is altijd mogelijk. Vlaanderen telt immers vele fietsvriendelijke hotels, jeugdherbergen, campings en gastenkamers.

Omafietsen

Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook de LF route in Nederland van de Noordzeekust tot de Achterhoek!