Een fietstocht naar Parijs

Heb je vaker dagtochten gemaakt en wil je wel eens naar het buitenland fietsen? Naar Parijs is een route die voor vrijwel iedereen goed is te doen. De afstand, van Utrecht naar Parijs is 650 kilometer, valt waarschijnlijk mee. Als je ruim zestig kilometer per dag fietst ben je in tien dagen in Parijs. Voor zware klimmetjes hoef je niet bang te zijn. Er moet, net als in Zuid-Limburg, vaak kort maar soms wel stevig worden geklommen. Je moet dus wel over een basisconditie beschikken. De korte stukken, vaak minder dan een paar honderd meter, waar wat steviger moet worden geklommen, maken de route overigens wel mooier. Als je boven bent kun je om je heen kijken.

Je hebt voor het maken van een fietstocht naar Frankrijk natuurlijk wel een goede fiets nodig. Een hybride fiets of trekking bike is uitstekend geschikt. Je kunt Parijs natuurlijk ook gemakkelijk bereiken met een e-bike.

Wanneer kun je het beste naar Parijs fietsen?

Van mei tot oktober kun je prima naar Parijs fietsen. Het is in Parijs meestal een paar graden warmer dan bij ons. In de Ardennen is het echter vaak een paar graden koeler. De nachten in mei kunnen er nog koud zijn, terwijl heet in midden oktober vaak zacht is. In oktober zijn er bovendien vaak schitterende herfsttinten. Wil je naar Parijs fietsen? Dan kun je dat het beste doen tussen mei en oktober. Besluit je om in augustus naar Parijs te fietsen? Dan kan het in de Franse hoofdstad wel erg warm zijn. Het is dan echter ook minder druk, want augustus is voor Fransen de vakantiemaand.

Als je eind oktober fietst moet je wel warm aangekleed zijn. Bovendien moet je weten dat het jachtseizoen begint in oktober. Gejaagd wordt er onder andere in de bossen van Pierrefonds bij Compiegne. De jagers zetten gelukkig wel waarschuwingsborden neer, zodat je om de gevaarlijke punten heen kunt fietsen.

> Opafiets kopen? Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Verschillende routes naar Parijs

  • De route van Benjaminse

Bekend is de door Benjaminse ontworpen route vanuit Eindhoven of Maastricht. Het door hem gemaakte routeboekje kan via zijn website worden besteld. De route die start in Eindhoven gaat langs Leuven en Hoegaarden, terwijl de route met startpunt Maastricht langs Leffe en Luik gaat. Het is een mooie route, met onderweg mooie kastelen en abdijen. Ook fiets je door historische steden en dorpen. Je hebt niet de hele route last van auto's, want ruim 200 kilometer van de route is autovrij. De route is overigens te downloaden van de site van Benjaminse.

  • De Van Gogh route

Vind je het niet erg om meer kilometers te fietsen? Dan kun je overwegen om de Van Gogh route te nemen. Deze route start in Neunen, de geboorteplaats van Vincent van Gogh. Deze route is een aanrader voor liefhebbers van het werk van Vincent van Gogh, want onderweg worden plaatsen aangedaan waar van Gogh gewoond en gewerkt. De route bestaat voornamelijk uit landelijk en rustige wegen. Je komt echter ook in Antwerpen, Brussel en enkele andere grote steden.

> De Popal fiets: Ideaal om lange afstanden mee te fietsen + kortingen tot wel 40%!

  • De Route d' Amour

De derde route, de Route d' Amour voert deels over onverharde paden. Als het regent kunnen die paden behoorlijk modderig worden. Ze zijn dan glibberig en slecht begaanbaar. Je moet daar als fietser natuurlijk rekening mee houden. Op het internet vind je een uitgebreide beschrijving van deze route.

Bekijk ook de fietsroute naar Berlijn: Handige tips & tricks!