Fietsen langs de Belgische kust: de leukste fietsroutes bij Nieuwpoort

Nieuwpoort is een Belgische badplaats waar ieder jaar vele Nederlandse toeristen naartoe komen. Niet alleen om lekker over het strand te wandelen, op het strand te liggen en in de zee te zwemmen, maar ook zeker om in de omgeving te fietsen. In de rustige omgeving van Nieuwpoort vind je namelijk meerdere mooie fietsroutes.

Op deze pagina lees je meer over het maken van een fietstocht in Nieuwpoort en de omgeving van deze badplaats. Zo lees je meer over de badplaats zelf, maar kom je er in dit artikel ook achter wat de leukste fietsroutes in Nieuwpoort en omgeving zijn.

Nieuwpoort: een korte kennismaking met deze Belgische stad

Nieuwpoort is een woonplaats die aan de Belgische kust ligt. De plaats bestaat uit twee delen, Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad. Ook vallen er twee kleine dorpjes onder de gemeente Nieuwpoort, namelijk Sint-Joris en Ramskapelle. De stad is niet zo groot, maar toch komen hier ieder jaar veel toeristen naartoe. Niet alleen om te ontspannen aan de Belgische kust, maar ook om te fietsen.

Fietsen in Nieuwpoort: de leukste routes

In Nieuwpoort en de omgeving van deze badplaats zijn diverse fietsroutes uitgestippeld. Wij zetten de leukste fietsroutes in de omgeving graag voor je op een rijtje:

  • De Schoorbakkeroute. Deze route loopt door het kustpolderschap in de omgeving van Nieuwpoort. Totale afstand: 44 kilometer.
  • De Boterlandroute. Deze route loopt door het centrum van het zogeheten Boterland. Je vindt hier leuke dorpen, waaronder Sint-Jacobskapelle, Kaaskerke en Lampernisse. Totale afstand: 47 kilometer.
  • De Veurne Ambachtroute. Deze route loopt door akkers en weiden en langs gezellige dorpen en oude abdijhoeven. Totale afstand: 48 kilometer.
  • De Lange Lisroute. De Lange Lisroute start in het centrum van Nieuwpoort en voert je door het platteland. Totale afstand: 35 kilometer.

Bovenstaande routes zijn allemaal in enkele uren te fietsen. Wil je wat langer fietsen, bijvoorbeeld tijdens een korte fietsvakantie? Dan volg je een van de langere fietsroutes die door Nieuwpoort lopen:

  • De LF1 Noordzee Vlaanderen fietsroute. Deze lange fietsroute volgt de Noordzee en loopt onder andere door Nieuwpoort. Totale afstand: 147 kilometer.
  • The 19 Demarcation Stones Large fietsroute. Deze fietsroute verbindt de nog overgebleven demarcatiepalen in België, negentien stuks in totaal. Totale afstand: 129 kilometer.
  • De Groote Tocht fietsroute. Deze fietsroute wordt beschreven in het fietsboekje De Groote Tocht van Marc Monballieu. De route brengt je langs maar liefst honderd monumenten van de Eerste Wereldoorlog en vertelt de verhalen van elf verschillende mensen over deze oorlog. Totale afstand: 198 kilometer.

Bovenstaande routes zijn allemaal in één dag te fietsen, maar je kunt er ook voor kiezen om de route in twee of zelfs drie dagen te volgen. Zeker de laatste route van 198 kilometer kun je het beste in twee tot drie dagen fietsen. Zo kun je wat meer van de omgeving genieten en maak je een korte fietsvakantie van jouw tocht.

> Nieuwe fiets nodig voor deze routes? Bekijk dan eens onze transportfietsen!

fietsroutes Nieuwpoort

Overnachten in Nieuwpoort? Regel je accommodatie bijtijds

Heb je een fietsvakantie geboekt in Nieuwpoort en wil je hier overnachten? Dan raden wij je aan om jouw accommodatie vooraf te boeken. Nieuwpoort is niet groot en dit betekent dat, ondanks dat de plaats vrij toeristisch is, hier niet al te veel accommodaties te vinden zijn. Zeker als je in het hoogseizoen richting de Belgische kustplaats gaat, is het verstandig alvast een hotel of vakantiehuisje te boeken.

Extra tip: wil je in Nieuwpoort een fiets huren? Dan kun je dit ook het beste van tevoren regelen. Je hoeft de specifieke fiets nog niet vast te leggen, maar het is wel verstandig om het verhuurbedrijf van tevoren te bellen met de vraag of er fietsen beschikbaar zijn. Zo voorkom je dat je met lege handen staat in Nieuwpoort.

> Omafiets kopen? Verzending = gratis en korting kan oplopen tot 40%!

Omafietsen

Spirit Transporter 28 inch - Groen
Spirit Transporter 28 inch - Groen
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Grijs / Roze
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Grijs / Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 329,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Sky Blue
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Nog meer routes bekijken? Bekijk dan eens de LF1 fietsroute!