De LF1 fietsroute: van Den Helder naar Sluis

Nederland is een echt fietsland. De fiets is niet alleen een belangrijk vervoersmiddel in Nederland, maar fietsen is ook als vrijetijdsbesteding erg populair. Omdat de fiets zo’n grote rol speelt in Nederland, zijn er vele verschillende fietsroutes aangelegd. Een groot deel van deze fietsroutes vallen onder de LF-routes, net zoals de LF1 fietsroute.

Op deze pagina lees je meer over de LF-routes en de LF1 fietsroute. Zo lees je wat de LF-routes precies zijn, maar ook waar de LF1 fietsroute je precies naartoe brengt.

LF-routes: algemene informatie

LF-routes, ook wel Landelijke Fietsroutes genoemd, zijn lange fietsroutes die door het hele land zijn aangelegd. Het netwerk van de Landelijke Fietsroutes is maar liefst 4500 kilometer lang. Alle fietsroutes die onder de LF-routes vallen, zijn goed bewegwijzerd. Dit maakt het volgen van de routes erg gemakkelijk.

Je vindt LF-routes in het noorden van het land, maar ook in het zuiden, westen en oosten. De routes lopen door boerenlandschappen, maar ook door steden, natuurgebieden, bossen, heidegebieden en ga zo maar door. Wil je alle routes volgen, dan ben je nog wel even bezig. Dit betekent dat je ruim 4500 kilometer moet fietsen.

De LF1 fietsroute

De LF1 fietsroute valt onder de Landelijke Fietsroutes. De route wordt ook wel de Noordzeeroute genoemd en is maar liefst 330 kilometer lang. De route start in Schoorl, een stadje in de buurt van Den Helder. Langs de Noordzee loopt de route helemaal door naar Sluis, waar de fietstocht eindigt.

Volg je de LF1 route, dan fiets je over duinen en dijken van badplaats naar vissersdorp. Uiteraard kun je regelmatig even pauze nemen, zodat je op het strand kunt relaxen of een leuk vissersdorp op de route kunt verkennen. Je kunt de route in enkele dagen fietsen, maar je kunt er ook een langere vakantie van maken door regelmatig even pauze te nemen en neer te strijken op het strand.

> Popal fiets kopen: vandaag voor 15u besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

LF1 fietsroute

De LF1 fietsroute: is het iets voor mij?

De LF1 fietsroute is de perfecte fietsroute voor mensen die het leuk vinden om door kustgebieden te fietsen. Ook als je jouw fietsvakantie wil verlengen met een paar dagen aan het strand, is deze route zeker geschikt voor jou.

Houd er rekening mee dat de LF1 route wat langer is, namelijk 330 kilometer in totaal. Ook als je snel fietst en niet veel pauze neemt, doe je hier enkele dagen over. De LF1 fietsroute is dan ook voornamelijk geschikt voor een kortere of een iets langere fietsvakantie.

Een langere fietstocht plannen? Volg de North Sea Cycle Route

De LF1 fietsroute is onderdeel van de North Sea Cycle Route, samen met de LF10 fietsroute. Deze route wordt ook wel de Waddenzeeroute genoemd. De North Sea Cycle Route loopt langs de Noordzee. Je kunt ervoor kiezen jouw fietsvakantie uit te breiden door een groter deel van deze route te volgen.

Wil je in eigen land blijven? Dan kun je de Waddenzeeroute en de Noordzeeroute (LF10 en LF1) met elkaar combineren. Vind je het leuk om in het buitenland te fietsen, dan kun je vanuit Sluis doorfietsen naar België, om het Belgische deel van de route te fietsen.

> Verzending = gratis voor alle opafietsen!

Bekijk ook de LF2 fietsroutes!