De LF2 fietsroute: de ideale combinatie tussen natuur en cultuur

Een groot deel van de fietsroutes die je in ons land vindt, vallen onder de LF-routes. Deze fietsroutes worden ook wel Landelijke Fietsroutes genoemd en lopen door het hele land.

Eén van de bekendste Landelijke Fietsroutes, is de LF2 fietsroute. Deze route loopt door diverse Nederlandse en Vlaamse steden en laat je kennis maken met de plaatselijke natuur én cultuur. Meer weten over deze fietsroute? Lees dan meer over de LF2 route op deze pagina en je komt er vanzelf achter of deze route iets voor jou is.

Algemene informatie over de LF2 fietsroute

De LF2 fietsroute is een route die door diverse Nederlandse en Vlaamse steden loopt. De route start in Amsterdam en brengt je vanuit de hoofdstad naar Rotterdam (of Gouda, deze variant is ook mogelijk!), om vervolgens verder te gaan naar de Belgische grens in het zuiden van het land. In België fiets je naar steden als Antwerpen, Brussel, Mechelen en Leuven. Natuurlijk kun je in iedere stad even pauze houden, bijvoorbeeld door hier wat te eten, te drinken of te overnachten.

De ideale combinatie van natuur en cultuur

De LF2 route doet vele grote steden aan, maar dit betekent niet dat je alleen in stedelijke omgevingen fietst als je deze route volgt. De route is juist erg gevarieerd en loopt door plattelandsgebieden van stad naar stad. Dit betekent dat je het ene moment van de rustige natuur kunt genieten, om vervolgens een bruisende stad in te rijden.

LF2 fietsroutes

Omdat de LF2 route de ideale combinatie van natuur en cultuur biedt, is deze route erg populair. Vind jij het ook leuk om door rustige natuurgebieden te fietsen en af en toe in een bruisende stad terecht te komen? Dan is deze fietsroute zeker iets voor jou.

> Nieuwe herenfiets nodig om deze routes te fietsen? Gratis verzending op het gehele assortiment!

De afstand van de LF2 fietsroute

De meeste Landelijke Fietsroutes zijn vrij lang en bij de LF2 route is dit ook het geval. Volg je de hele route, dan ben je 200 kilometer verder. Fiets je 50 kilometer per dag, dan doe je minimaal vier dagen over de fietstocht. Wil je wat minder lang fietsen, zodat je wat langer in de diverse steden op de route kunt verblijven? Dan doe je vijf tot zes dagen over de fietstocht.

De LF2 fietsroute is vrij lang, maar toch is deze route erg toegankelijk. De route voert je namelijk door een vrij vlak gebied. Dit betekent dat je nauwelijks beklimmingen hoeft te maken om de route te volgen. Zeker als je het niet gewend bent om te klimmen, is dit een voordeel.

De LF2 fietsroute volgen met de kinderen

Zeker als je de route niet te snel fietst, kun je de LF2 fietsroute prima met de kinderen volgen. Zorg er wel voor dat de kinderen op goede fietsen kunnen rijden. Bij het fietsen van een lange afstand als de afstand van 200 kilometer, is dit namelijk erg belangrijk.

Je kunt de kinderen het beste fietsen met versnellingen geven. De kleine klimmen die in de tocht zitten, zijn met versnellingen op de fiets nu eenmaal gemakkelijker te trotseren. Daar komt nog bij dat versnellingen handig zijn bij harde wind.

> Damesfiets kopen? Profiteer nu van kortingen tot 40%!

Omafietsen

Volare Classic Omafiets 28 inch - mat Zand
Volare Classic Omafiets 28 inch - mat Zand
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Delta Plus Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Delta Plus Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 555,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Spirit Cargo Plus Transportfiets 28 inch 3V - Grijs/Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 589,00 Speciale prijs € 529,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook de LF3 fietsroutes!