Fietstip: de Noordzeeroute

Er zijn meerdere lange fietsroutes uitgestippeld in Nederland. Eén van de bekendste en populairste lange fietsroutes in het land, is de Noordzeeroute. Zoals de naam van deze route al verklapt, loopt de fietsroute helemaal langs de Nederlandse kust. Meer weten over de Noordzeeroute? Lees dan snel verder, want op deze pagina lees je onder andere waar deze route begint en eindigt en hoe lang de Noordzeeroute is.

De Nederlandse Noordzeeroute

Er zijn twee fietsroutes die de Noordzeeroute worden genoemd. Ten eerste is er de Nederlandse variant van de Noordzeeroute, die volledig langs de kust van Nederland loopt. De route begint in Sluis of in Den Helder en loopt langs langgerekte duinen helemaal naar het zuiden van het land. Volg je deze route, dan rijd je vrijwel continu langs de kust en kom je in tientallen leuke badplaatsen en vissersdorpen terecht. De route is 330 kilometer lang in totaal.

Je rijdt de Nederlandse variant van de Noordzeeroute in enkele dagen. Dit betekent dat je onderweg meerdere keren moet overnachten. Dit is overigens geen straf, want op de fietsroute zijn diverse leuke steden en dorpen te vinden. Hier kun je kamperen, maar ook gewoon in hotels of vakantiehuizen slapen.

Fietstip de Noordzeeroute

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

> Leestip: 5x beste fietsroutes in Europa

De internationale Noordzeeroute: de North Sea Cycle Route

De tweede variant van de Noordzeeroute, is de internationale fietsroute. Deze route wordt ook wel de North Sea Cycle Route genoemd. In tegenstelling tot de Nederlandse Noordzeeroute, loopt deze fietsroute niet alleen door Nederland. Volg je de hele route, dan kom je ook in landen als België, Duitsland, Denemarken of Zweden. Overigens fietst niemand de hele route, want de totale afstand van de North Sea Cycle Route is 6200 kilometer.

Vind je het leuk om de Noordzeeroute te volgen, maar blijf je liever niet alleen in eigen land? Dan kun je meerdere delen van de route volgen. Je volgt bijvoorbeeld eerst het Nederlandse deel van de route, om vervolgens door te fietsen naar België of Duitsland. Zo verleng je jouw route niet alleen, maar kom je ook in een ander land tijdens jouw fietsvakantie.

Langs de Noordzee fietsen: vier tips

Je kunt heerlijk fietsen langs de Noordzee, maar het is wel verstandig om je goed voor te bereiden op jouw fietstocht. Wij geven je graag vier tips voor een goede voorbereiding.

  • Laat je fiets goed nakijken voor je vertrekt. Of je nu alleen het Nederlandse deel van de Noordzeeroute gaat fietsen of een groter deel van de North Sea Cycle Route gaat volgen: jouw fiets moet het wel goed doen!
  • Plan jouw fietsvakantie op het juiste moment, namelijk in het voorjaar of in de zomer. In de herfst is het nat en winderig en in de winter is het koud. Dit zijn niet de beste momenten voor jouw fietstocht langs de Noordzee.
  • Boek jouw accommodaties langs de Noordzee ruim voor vertrek. Zeker in het hoogseizoen kan het druk zijn langs de Noordzee. Wil je voorkomen dat je nergens terecht kunt en noodgedwongen verder moet fietsen, dan regel je jouw verblijf voor vertrek.
  • Ga je met de elektrische fiets op pad? Zoek dan van tevoren uit waar je de accu van jouw fiets op kunt laden.

Omafietsen

Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Mat Grijs
Spirit Omafiets Deluxe 28 inch - Mat Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Nieuwe fiets kopen? Kijk eens bij de goedkope damesfietsen & goedkope herenfietsen!