Fietsen door de Veluwe: 5x de mooiste fietsroutes

De landstreek de Veluwe is ongeveer 1000 vierkante kilometer groot. Het is dus niet zo vreemd dat er meerdere geweldige fietsroutes in deze regio te vinden zijn. Ga jij binnenkort een dagje naar de Veluwe om hier lekker van de natuur te genieten op de fiets? Lees dan eerst op deze pagina wat de vijf mooiste fietsroutes van de Veluwe zijn, zodat je precies weet welke routes je moet volgen in deze landstreek.

De vijf mooiste fietsroutes door de Veluwe

Er zijn vele verschillende fietsroutes uitgestippeld door de grote landstreek de Veluwe. De vijf mooiste en direct ook populairste routes in de streek, zijn de volgende:

  • De route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe.
  • De route rond het Veluwemeer.
  • De route Door de Heide.
  • De route langs de Posbank op de Veluwe.
  • Fietsroute Veluwezoom.

Meer over de vijf mooiste fietsroutes door de Veluwe, lees je in onderstaande tekst. In onderstaande alinea’s worden de vijf fietsroutes namelijk kort beschreven.

Fietsen door de Veluwe 5x de mooiste fietsroutes

De route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe

De eerste route die je zeker een keer moet fietsen in de Veluwe, is de route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe. Deze veelzijdige route is 29 kilometer lang en begint in Rheden. Het is een knooppuntroute en dit betekent dat je de route eenvoudig kunt volgen aan de hand van de diverse knooppunten op de fietsroute. Je komt langs diverse meren en rijdt recht door de Veluwe als je deze route volgt.

De route rond het Veluwemeer

Volg je de fietsroute rond het Veluwemeer, dan fiets je helemaal om het meer heen. De route is ongeveer 47 kilometer lang en start in Harderwijk. Omdat het om een rondrit gaat, kun je de route echter ook op een ander punt starten en eindigen. Je gebruikt de knooppunten op de route om de juiste weg te volgen.

> Leuke tip: fietsroute Reeuwijkse plassen

De route Door de Heide

De fietsroute Door de Heide is ook ongeveer 47 kilometer lang. Deze route loopt door vier verschillende heidegebieden, die stuk voor stuk bij de Veluwe horen. Ook kom je een klein stukje door het bos, wat de route erg veelzijdig maakt. Je start deze route in Nunspeet, maar omdat ook dit een rondrit is kun je ook hier het start- en eindpunt veranderen.

De route langs de Posbank op de Veluwe

De route langs de Posbank op de Veluwe loopt niet alleen langs de Posbank, maar brengt je ook langs twee mooie kastelen, door heidegebieden en door bossen. De route is 49 kilometer lang en start in Giesbeek. Je kunt de route eventueel iets verlengen door de Posbank in te gaan, in plaats van hier enkel voorbij te fietsen.

Wil je een keer met je gezin een fietsroute afleggen? Zorg dan dat je kids beschikken over een stevige fiets. Tevens biedt een fiets met versnellingen extra comfort. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze jongensfietsjes en meisjesfietsjes en bekijk de specificaties bij de verschillende fietsen.

Fietsroute Veluwezoom

Tot slot is er nog Fietsroute Veluwezoom. Deze fietsroute loopt door Nationaal Park Veluwezoom: het eerste nationale park van Nederland. De route is niet zo lang (30 kilometer), maar zeker wel de moeite waard. De Veluwezoom is namelijk een gevarieerd nationaal park, waar je echt kennis mee kunt maken als je Fietsroute Veluwezoom volgt. Zo kom je door bossen en heidegebieden, maar ook langs enkele zandverstuivingen. Omdat de route niet zo lang is, is deze route door de Veluwe ook geschikt voor de kinderen.

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Waardering:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Mat Zwart
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Mat Zwart
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 619,00 Vanaf € 589,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Bruin
Altec Metro Damesfiets 28 inch 7V - Bruin
Waardering:
70%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Vanaf € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ga je Fietsroute Veluwezoom fietsen met de kinderen? Zorg er dan voor dat de kinderen een goede fiets hebben, het liefst met enkele versnellingen. De afstand van 30 kilometer is niet zo lang, maar wel te lang om op een slechte fiets te fietsen. Hebben de kids geen goeie fiets met versnellingen? Dan kun je een fiets huren.