Fietsen in Twente: de leukste fietsroutes door en rond Almelo

Ga je binnenkort richting Twente om een dagje te fietsen? Dan raden wij je aan om de omgeving rond Almelo eens te ontdekken. Zo krijg je de kans om deze leuke stad eens te ontdekken, maar kun je bovendien in een rustige en groene omgeving fietsen. Ben jij benieuwd wat de leukste fietsroutes door en rond Almelo zijn? Lees dan snel verder, want de drie leukste routes in deze regio worden in dit artikel beschreven.

De drie leukste fietsroutes in de regio Almelo

In heel Nederland zijn knooppuntroutes uitgestippeld. In de buurt van Almelo zijn ook enkele van deze fietsroutes te vinden. Het grote voordeel van een knooppuntroute, is dat je deze route zelf in kunt korten of eventueel kunt verlengen. Zo kun je een vaste route gewoon iets aanpassen, zodat deze helemaal aan je wensen voldoet.

De drie leukste knooppuntroutes die door de regio Almelo lopen, zijn de volgende:

  • Fietsroute Heerlijk halfuurtje in Overijssel.
  • Fietsroute tussen Twentekanaal en Kanaal ZZ.
  • Fietsroute Bankoverval in Almelo.

Meer over deze fietsroutes, lees je in onderstaande alinea’s. Door onderstaande informatie door te lezen, kom je er vanzelf achter welke fietsroute door en rond Almelo het beste aan jouw eisen, wensen en verwachtingen voldoet.

> De kinderfiets 18 inch: vandaag besteld = binnen 24u gratis thuisbezorgd!

Fietsroute Heerlijk halfuurtje in Overijssel

Fietsroute Heerlijk halfuurtje in Overijssel is geen lange fietsroute. De route is 7,5 kilometer lang en dit betekent dat je deze route in slechts een half uurtje kunt fietsen. De achterliggende gedachte van deze fietsroute, is dat deze route je helpt dat noodzakelijke half uurtje per dag te bewegen. Zou je deze route iedere dag volgen, dan beweeg je precies voldoende.

fietsroutes Almelo

Natuurlijk hoef je deze route niet iedere dag te volgen, maar is het een leuke route om eenmalig te volgen. De route loopt door de directe omgeving van Almelo en omdat de route niet lang is, kun je deze zelfs met hele jonge kinderen fietsen.

Fietsroute tussen Twentekanaal en Kanaal ZZ

Wil je wat langer fietsen dan slechts een half uurtje? Dan is deze fietsroute misschien iets voor jou. De fietsroute tussen Twentekanaal en Kanaal ZZ is namelijk ruim 38 kilometer lang. De route voert je niet alleen door Almelo, maar ook door Bornebroek.

Volg je deze route, dan ben je enkele uren onderweg. Wil je rustig een paar uurtjes fietsen in de groene natuur rond Almelo, dan is deze fietsroute zeker iets voor jou.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment kinderfiets 20 inch!

Fietsroute Bankoverval in Almelo

De naam van deze fietsroute is misschien een beetje gek, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er in Almelo een grote bankoverval gepleegd door het Nederlandse verzet. Niet voor niets, maar om in het dagelijkse levensonderhoud te kunnen voorzien in Almelo en omgeving. De NS had namelijk het vervoer naar het westen gestaakt en om de boel toch te kunnen financieren, was er geld nodig. De overval was zeker lucratief, want er werd ruim 46 miljoen gulden buitgemaakt.

Volg je deze route, dan krijg je meer informatie over deze bijzondere bankoverval door het verzet. Ook krijg je de mooie omgeving van de stad Almelo te zien. De route is 60 kilometer lang.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Speciale prijs € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Toch een andere route afleggen? Bekijk dan eens de fietsroutes door Bergen op Zoom!