Met de fiets richting Bergen op Zoom: de leukste routes en handige tips

Bergen op Zoom valt nog net in de provincie Noord-Brabant, maar ligt zo ongeveer op de grens met de provincie Zeeland. Ga je een dagje in Bergen op Zoom fietsen, dan kun je met gemak twee provincies ontdekken. Je fietst namelijk een stukje in Brabant, maar ook in de provincie Zeeland. Dit maakt jouw fietstocht extra bijzonder.

Trek jij binnenkort met de fiets richting Bergen op Zoom, maar weet je nog niet welke fietsroute je hier wil volgen? Dan helpen wij je graag jouw fietstocht te plannen door je enkele leuke fietsroutes te tippen. Ook geven we je in dit artikel enkele praktische tips voor een geslaagde fietstocht in Bergen op Zoom.

Drie leuke fietsroutes door en rond Bergen op Zoom

Er zijn meerdere knooppuntroutes uitgestippeld door en rond Bergen op Zoom. Dit zijn fietsroutes die gevormd zijn door meerdere knooppunten aan elkaar te verbinden. Een groot voordeel van het volgen van een knooppuntroute, is dat je deze fietsroute eenvoudig kunt verkorten of juist kunt verlengen. Dit doe je door enkele knooppunten op de route te schrappen of er juist een paar knooppunten aan toe te voegen. Door een knooppuntroute te volgen, ben je flexibel in de route die je volgt.

> Bekijk nu de omafiets 20 inch en profiteer van kortingen tot 40%!

Alle knooppuntroutes door en rond Bergen op Zoom zijn de moeite waard. Toch zijn er drie routes die wij net iets mooier vinden dan de andere routes door en rond Bergen op Zoom. Het gaat om de volgende routes:

  • Fietsroute door het Markiezaat. Deze route loopt door Bergen op Zoom, Wouwse Plantage en Steenbergen. De route is 53 kilometer lang. Je doet enkele uren over deze mooie fietsroute door de groene natuur.
  • Fietsroute Op de grens van Zeeland en Noord-Brabant. Deze route loopt over de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland. Dit maakt deze fietsroute extra bijzonder. Verder loopt de route door Bergen op Zoom, Tholen en Rilland. De route is iets korter dan de eerste fietsroute, namelijk 47 kilometer. Toch ben je ook enkele uren onderweg als je deze fietsroute volgt, net zoals bij de eerste fietsroute het geval is.
  • Fietsroute Over de Brabantse Wal. Deze fietsroute loopt over diverse uitgestrekte en rustige zandvelden. Ook zitten er een paar heuvels in de route. Fietsroute Over de Brabantse Wal loopt door Bergen op Zoom, Halsteren, Wouw en Heerle. De route is 40 kilometer lang.

fietsroutes door Bergen op Zoom 

> Vandaag voor 15u besteld = morgen in huis: Bekijk nu de omafiets 22 inch!

Drie handige tips voor een geslaagde fietstocht

Wil je een van bovenstaande fietsroutes volgen? Lees dan eerst onderstaande tips even door.

  • Kies een praktisch startpunt voor je fietstocht. Reis je met de trein naar Bergen op Zoom, dan start je jouw fietstocht op het station. Kom je met de auto, dan start je jouw fietstocht idealiter op de parkeerplaats waar je jouw auto neerzet.
  • Neem altijd een poncho of regenpak mee als je gaat fietsen. In Nederland kan het (helaas) altijd gaan regenen. Door een poncho of regenpak mee te nemen, voorkom je dat je drijfnat wordt.
  • Vergeet niet voldoende te drinken. Als je fietst, span je je langere tijd in. Om je lichaam optimaal te ondersteunen, is het belangrijk voldoende te drinken.

Benieuwd naar andere routes? Bekijk dan eens de fietsroutes door Hoogeveen!

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Roma Omafiets 28 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*