Fietsen in Hoogeveen: dit zijn de routes die je kunt volgen

De stad Hoogeveen ligt in een groene omgeving. Ga je een dagje fietsen in Hoogeveen, dan kun je zowel de bruisende stad als de rustige omgeving van Hoogeveen verkennen. Het is dan ook niet zo vreemd dat de vele fietsroutes door en rond Hoogeveen erg populair zijn. Maar welke fietsroutes kun je precies volgen als je een dagje wil fietsen in de directe omgeving van Hoogeveen? Je leest het in dit artikel.

In dit artikel worden diverse fietsroutes door en rond Hoogeveen beschreven. Door de informatie op deze pagina te lezen, kun je een geslaagde fietstocht in de regio Hoogeveen organiseren.

De Kunst- & Natuurroute in en om Echten

In de directe omgeving van Hoogeveen ligt het eeuwenoude Echten. In en om Echten is een mooie fiets- en wandelroute uitgestippeld. Deze route wordt ook wel de Kunst- & Natuurroute Echten genoemd. Volg je deze route, dan fiets je door een rustige en groene omgeving. Ook kom je onderweg diverse kunstwerken tegen. De combinatie van natuur en beeldende kunst maakt deze route erg bijzonder. De Kunst- & Natuurroute in en om Echten is ongeveer 20 kilometer lang. Je kunt de route fietsen, maar je kunt deze ook te voet afleggen.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment omafietsen 20 inch!

De Hoogeveensche Kötteltoppentocht

Een andere route die je kunt volgen als je in de regio Hoogeveen wil fietsen, is de Hoogeveensche Kötteltoppentocht. Deze fietsroute is erg gevarieerd. Zo loopt de route niet alleen langs de Hoogeveensche Vaart, maar ook dwars door het uitgestrekte landschap van Drenthe met diverse mooie boerderijen. Verder loopt de route ook over ’t Woldenpad. Dit is een slingerend schelpenpad dat maar liefst 7 kilometer lang is en door de Boswachterij Ruinen loopt. De route is 42 kilometer lang. Je doet enkele uren over deze fietstocht.

Fietsroutes Hoogeveen 

ANWB fietsroutes in de regio Hoogeveen

De ANWB heeft tientallen fietsroutes uitgestippeld. Ook in de regio Hoogeveen zijn diverse ANWB fietsroutes te vinden. Het gaat om de volgende fietsroutes:

  • De Arnicaroute. Deze fietsroute loopt langs de Boerveense plassen, het Mantingerzand en recreatieplas Schoonhoven.
  • De Dwingelderveldroute. Deze route begint in Hoogeveen en loopt door het grootste natte heidegebied van Noordwest-Europa. Je komt ook langs het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, waar je uiteraard even kunt stoppen om het bezoekerscentrum te ontdekken.
  • De Echtenerroute. Deze route loopt niet alleen door Hoogeveen, maar ook door het nabij gelegen Echten.

Een groot voordeel van de ANWB routes in de regio Hoogeveen, is het feit dat deze routes goed bewegwijzerd zijn. Daar komt nog bij dat bovenstaande routes door de mooiste stukjes rond Hoogeveen lopen.

> Bekijk nu de omafiets 18 inch en profiteer van kortingen tot 40%!

Zelf een fietsroute samenstellen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een fietsroute samen te stellen in de regio Hoogeveen. In Hoogeveen en omgeving is namelijk een groot fietsknooppuntennetwerk te vinden. Door diverse knooppunten in dit netwerk aan elkaar te verbinden, vorm je zelf een leuke fietsroute door en rond Hoogeveen Uiteraard is het ook mogelijk een vaste knooppuntroute door en rond Hoogeveen te volgen of een bestaande route iets aan te passen. Dit doe je door knooppunten op de route te schrappen of juist knooppunten toe te voegen aan de route.

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Jeans Blauw
Waardering:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Zalm
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook een leuke route: Fietsroutes langs de rijn!