Fietsen in Zuid-Limburg: de leukste fietsroutes in Valkenburg

Valkenburg is een oude stad die in het zuiden van Limburg ligt. De stad is niet zo groot, maar toch komen er ieder jaar duizenden toeristen naartoe. Niet alleen om de verschillende bijzondere bezienswaardigheden in en rond te stad te bewonderen, maar ook zeker om fietstochten te maken. Ga jij binnenkort ook met de fiets op pad richting Valkenburg? Lees dan op deze pagina welke fietsroutes in de omgeving van deze stad de moeite waard zijn.

5x de leukste fietsroutes in Valkenburg

Valkenburg ligt in een rustige omgeving. Omdat het niet druk is in de omgeving, kun je hier heerlijk fietsen. De vijf mooiste fietsroutes in de omgeving van Valkenburg, zijn de volgende:

  • De fietsroute langs de kastelen bij Valkenburg.
  • De fietsroute van de Amstel Gold Race: 65 kilometer.
  • De fietsroute van de Amstel Gold Race: 100 kilometer.
  • De fietsroute van de Amstel Gold Race: 125 kilometer.
  • De fietsroute van de Amstel Gold Race: 150 kilometer

Zeker als je een groot liefhebber bent van wedstrijden als de Amstel Gold Race, is een van de fietsroutes van deze tour echt de moeite waard. Meer weten over bovenstaande fietsroutes? Lees dan snel verder, want alle routes worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.

De fietsroute langs de kastelen bij Valkenburg

De omgeving van Valkenburg staat niet alleen bekend om de prachtige natuur, maar ook zeker om de vele kastelen die er te vinden zijn. Fiets je de fietsroute langs de kastelen bij Valkenburg, dan kom je onder andere langs Kasteel Valkenburg, Kasteel Wijlre en Kasteel Oost. De fietsroute is slechts 20,5 kilometer lang, maar gaat wel door heuvelachtig gebied. Daarom raden wij je aan deze route alleen te fietsen als je een goede fiets met versnellingen hebt.

De fietsroute van de Amstel Gold Race: 65 kilometer

Sportievelingen die met de Amstel Gold Race meedoen, kunnen zelf kiezen welke afstand ze willen fietsen. De kortste afstand van de Amstel Gold Race is 65 kilometer. Je kunt deze fietsroute rijden als je met de Amstel Gold Race meedoet, maar je kunt de route natuurlijk ook op een ander moment rijden. De routebeschrijving van de Amstel Gold Race van 65 kilometer staat gewoon online, dus je kunt deze tour altijd rijden.

> Goedkope omafiets kopen: korting tot 40% en gratis verzending!

De fietsroute van de Amstel Gold Race: 100 kilometer

Vind je de afstand van 65 kilometer net iets te kort? Dan kun je ook de route van de Amstel Gold Race met de afstand van 100 kilometer volgen. Net zoals bij de Amstel Gold Race van 65 kilometer het geval is, start en eindigt deze tour in Valkenburg.

De fietsroute van de Amstel Gold Race: 125 kilometer

Vind je 100 kilometer ook niet voldoende voor een sportieve fietstocht? Dan rijd je de route van de Amstel Gold Race van 125 kilometer. Deze route start op een parkeerplaats in het centrum van Valkenburg en eindigt op de Cauberg: een heuvel in de stad Valkenburg. De tocht eindigt met een klim, maar deze klim mag je natuurlijk helemaal op je eigen tempo doen.

De fietsroute van de Amstel Gold race: 150 kilometer

Ben je het gewend langere afstanden te fietsen of wil je een fietstocht van meerdere dagen uitstippelen? Dan rijd je de route van de Amstel Gold Race met een afstand van 150 kilometer. Net zoals de andere Amstel Gold Races, start en eindigt ook de tour van 150 kilometer in de stad Valkenburg. De tocht van 150 kilometer lang is overigens niet de langste route van de Amstel Gold Race, want er zijn ook nog tours van 200 kilometer en 250 kilometer. Wil je nog langer fietsen, dan is dit ook mogelijk. Wel moet je hier zeker voor trainen.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Goedkope damesfietsen!

Omafietsen

Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 599,00 Speciale prijs € 499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Waardering:
89%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: De mooiste fietsroutes van Nederland!