De tien beste fietsroutes van Nederland in 2017!

Nederland is een echt fietsland. Wij kennen zelfs meer fietsen dan inwoners. Geen wonder dus dat het land erg fietsvriendelijk is en veel mooie paden kent die je als inwoner zeker een keer bereden moet hebben. Maar wat zijn nu de allermooiste fietspaden van Nederland? Hier de top tien.

# 10. Fietsroute Vuurtoren-Ameland

Het is al een geweldige ervaring om met de pont te gaan maar de route is helemaal geweldig. Je fietst langs alle vuurtorens van het eiland, die overigens ook te beklimmen zijn. De route is met zesentwintig kilometer een goede middenmoot. De route leidt ook door een aantal kleine dorpjes waar het heerlijk vertoeven is op het terras.

# 9. Grote Polderroute

Deze route is veertig kilometer lang en biedt naast prachtige natuur ook een goede hoeveelheid cultuur. Wanneer je deze route gaat rijden, start je in Amersfoort om zo langs Soest en Baarn via de polders van Utrecht weer terug te gaan.

# 8. Tulip Land

Vooral van maart tot mei is deze route aan te raden omdat dan de tulpen volop in bloei zijn. Het is een fijne route om te fietsen die ook langs de Keukenhof leidt.

mooiste fietsroutes van Nederland

> Nieuwe fiets nodig? Bekijk eens onze transporfietsen!

# 7. Koninklijke Bossen en Heide

Je rijdt hier langs de prachtige koninklijke bossen. Een hoogtepunt is Kasteel Cannenburgh, een goede plek voor een stop om iets te gaan drinken en eten.

# 6. Rottemeren

De route klinkt niet erg aantrekkelijk maar is dat wel, de rivier de Rotter staat centraal in deze route. De route is in totaal meer als dertig kilometer maar er zijn ook afsnijdpaden, waardoor ook mindervaliden deze route kunnen rijden.

# 5. Bekendelleroute

Een route in de Achterhoek. De route is meer dan dertig kilometer lang. Het is prachtig omdat het langs zowel dichte bossen als kleine dorpjes gaat, zoals Bredevoort, het boekendorp. De paden zijn voornamelijk vlak, maar er is ook veel grind te vinden. Wel oppassen dus.

# 4. Buiksloterdijkroute

Een flinke route van zo'n veertig kilometer. Je zult een groot stuk langs het IJ rijden en komt hierdoor in de gelegenheid om lekker uit te waaien. Ook zijn er veel pittoreske dorpjes met kleine kerkjes en huizen.

# 3. Lauwermeersgebied

Dit is een prachtig gebied om te fietsen met veel verschillende routes. Er leidt zelfs een route rondom het meer van vijfenveertig kilometer lang. Een echte aanrader!

# 2. Heuvelrug

Vlak naast de hectische Randstad ligt de Heuvelrug van Utrecht. Hier is veel prachtige natuur te vinden. Of je nu op zoek bent naar een heftige klim of gewoon wat wil genieten van de natuur, het is hier allemaal te vinden.

> Vandaag besteld = morgen in huis: van toepassing op al onze omafietsen!

# 1. Brabantse Heide

Deze route is bijna vijftig kilometer lang en bewijst maar weer dat ook het Zuiden van ons land prachtige fietspaden kent. De route rijdt door verschillende natuurgebieden in Brabant. Kleine plaatsjes worden bezocht. Het fijne aan de route is dat hij vrij vlak is, daarnaast is de kans ook erg groot dat je bijzondere vogels of kuddes schapen tegenkomt!

Omafietsen

Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 599,00 Speciale prijs € 499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Walesa Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Altec Walesa Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 529,00 Vanaf € 469,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: De 10 mooiste fietsroutes van Noord-Holland!