De mooiste fietsroutes in Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland is een regio in de provincie Friesland. Omdat er prachtige natuurgebieden én leuke steden te vinden zijn in de regio, is Zuidwest Friesland erg populair onder sportieve fietsers. Wil jij de groene omgeving van Zuidwest Friesland ook op de fiets ontdekken? Dan lees je in dit artikel welke routes je kunt volgen in dit mooie gebied.

3x de mooiste lange fietsroutes in Zuidwest Friesland

Ga je op fietsvakantie, dan heb je een langere route nodig die je in Zuidwest Friesland en omgeving kunt volgen. Gelukkig is het niet moeilijk om een langere route te vinden in deze regio, want in de weidse omgeving van Zuidwest Friesland zijn diverse lange fietsroutes uitgestippeld. De vijf mooiste lange fietsroutes in de regio, zijn de volgende:

  • De Afsluitdijk fietsroute. De Afsluitdijk fietsroute begint en eindigt in Den Oever. De route is 114 kilometer lang en voert je over de Afsluitdijk langs bezienswaardigheden als het Nederlandse Wereldwonder en steden als Franeker.
  • Rondje Westfriese Dijk. Fiets je de route Rondje Westfriese Dijk, dan leg je in totaal 113 kilometer af. Je kunt de route in twee dagen fietsen, maar ook in drie dagen.
  • De Ronde van Noord-Holland. Fietsroute de Ronde van Noord-Holland gaat niet alleen door Zuidwest Friesland, maar komt ook langs steden Alkmaar en Purmerend. De route is 150 kilometer lang.

> Goedkope damesfiets: korting tot 40% en verzending = gratis!

3x de mooiste korte fietsroutes in Zuidwest Friesland

Sommige mensen vinden het heerlijk om afstanden van meer dan 100 kilometer te fietsen, terwijl anderen deze uitdaging toch iets te groot vinden. Fiets jij ook liever iets korter? Dan fiets je een van deze kortere fietsroutes in Zuidwest Friesland:

  • Fietstocht de Lytse Marren. De Lytse Marren fietstocht is een tocht die volledig uitgezet is, maar je kunt de tocht eventueel wel inkorten of verlengen. De originele tocht is 45 kilometer lang.
  • Fietstocht ’t Bûtertonkje. De Bûtertonkje fietstocht is 39,5 kilometer lang en start en eindigt in Bolsward. De fietstocht loopt voornamelijk over de oude dijken van Zuidwest Friesland, door het prachtige Fries Landschap.
  • Fietstocht de Dames van ’t Hoogend. De Dames van ’t Hoogend fietstocht start in Sneek, maar is verder vrij flexibel. De originele tocht is 35 kilometer lang, maar je kunt de route ook wat inkorten door in IJlst te starten (25 kilometer) of de bypass te nemen bij Abbega (32 kilometer of 22 kilometer). Welke route je ook neemt: je fietst door het prachtige landschap van Zuidwest Friesland.

> Andere routes bekijken? Bekijk de mooiste fietsroutes door Zuidoost Friesland!

Een fietstocht maken door Zuidwest Friesland: 3 tips

Ga jij een van bovenstaande fietstochten maken door het prachtige Zuidwest Friesland? Lees dan eerst onderstaande drie tips om optimaal te kunnen genieten van jouw tocht.

  • Print de route van tevoren uit. Door de route uit te printen, weet je precies waar je heen moet fietsen. Pas je de route iets aan, dan print je de aangepaste versie van de route uit. Zo voorkom je dat je verdwaalt.
  • Neem voldoende eten en drinken mee. Op de meeste fietsroutes zijn leuke restaurantjes te vinden, maar het is altijd verstandig om zelf ook eten en drinken mee te nemen. Krijg je honger of dorst, dan heb je in ieder geval altijd iets bij de hand.
  • Maak je een fietstocht met overnachting(en) in Zuidwest Friesland? Boek deze overnachting(en) dan altijd voor je gaat. Door jouw hotelkamer alvast te boeken, weet je zeker dat je ergens terecht kunt voor een overnachting. Heb je niets gereserveerd en zitten alle hotels vol, dan heb je een probleem.

Verder raden wij je aan om je fiets goed te (laten) controleren voor je vertrekt, zeker als je een lange fietstocht gaat maken. Door je fiets even te (laten) controleren, ga je in ieder geval veilig op pad.

Omafietsen

Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Volare Classic Omafiets 28 inch - Pastel Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd: Onze opafietsen!