Fietsen in Doorn: dit zijn de leukste routes

Doorn is een dorp die in de provincie Utrecht ligt en bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug hoort. Het dorp is niet groot en heeft ook niet zo veel inwoners, maar ligt wel in een prachtige omgeving. Deze omgeving trekt vele sportieve wandelaars, maar ook enthousiaste fietsers.

Woon jij in de buurt van Doorn en wil je hier een dagje fietsen? Dan vertellen wij je graag welke routes je het beste kunt volgen in Doorn en de directe omgeving van dit dorp. In dit artikel zetten we de vijf mooiste fietsroutes in Doorn en omgeving voor je op een rijtje.

De vijf mooiste fietsroutes in Doorn en omgeving

Doorn hoort bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is echter niet alleen een gemeente, maar ook een nationaal park. Fiets je in Doorn en omgeving, dan is de kans groot dat je door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug fietst. Ook de mooiste routes in Doorn en omgeving komen door of langs dit nationale park:

 • Fietsroute Over de Heuvelrug bij Zeist. Deze fietsroute start in Zeist, maar komt ook langs Doorn. De totale afstand van de fietsroute is bijna 40 kilometer. Zoals de naam van de fietsroute al verklapt, loopt de route ook over de Utrechtse Heuvelrug.
 • Fietsroute Langs Kastelen en Huizen. Deze fietsroute loopt onder andere door Wijk bij Duurstede en Doorn. De totale afstand van de fietsroute is ongeveer 37 kilometer.
 • Fietsroute Duik in de Geschiedenis van Utrecht. Deze fietsroute loopt niet alleen door Doorn, maar ook door Houten en Wijk bij Duurstede. De route is bijna 60 kilometer lang.
 • Fietsroute Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug. Deze fietsroute loopt door Renswoude, Woudenberg en Doorn en is bijna 55 kilometer lang. De route komt ook door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
 • Fietsroute Over de Utrechtse Heuvelrug. Deze fietsroute loopt onder andere door Veenendaal, Maarn en Doorn. Ook loopt de route door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De route is bijna 53 kilometer lang.

Fietsroutes door Doorn

> De Popal 12 inch fiets: vandaag besteld voor 15u, morgen in huis!

Of je nu door de Utrechtse Heuvelrug wil fietsen of niet: er zijn genoeg leuke fietsroutes in Doorn en omgeving te vinden. Wil je door het nationale park fietsen, dan volg je de eerste, de vierde of de vijfde fietsroute. Wil je niet door het nationale park fietsen, maar zie je liever een andere kant van de omgeving van Doorn? Dan volg je de tweede of de derde fietsroute in bovenstaand lijstje.

Een langere fietstocht: wat moet je meenemen?

Ga je een korte afstand fietsen van bijvoorbeeld 20 kilometer, dan hoef je je hier eigenlijk niet echt op voor te bereiden. Ga je echter langer fietsen, zoals bijvoorbeeld een afstand van 35 kilometer of langer, dan is een goede voorbereiding wel belangrijk. Zo moet je in dit geval altijd de volgende spullen inpakken:

 • Een flesje water.
 • Een tussendoortje, zoals een koek die goed vult of een boterham.
 • Een poncho of regenpak.
 • Een pet of zonnebril.
 • Een kaart met de route die je moet volgen.
 • Een telefoon.
 • Een vest of jasje. Ook als je in de zomer gaat fietsen, is het verstandig wat extra bovenkleding mee te nemen.

> Bekijk nu de Popal 14 inch fiets: verzending = gratis!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Spirit Regular Lady 7-Speed Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Spirit Cargo Transportfiets 3 versnellingen 28 inch - Mat Zwart
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 419,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook de fietsroutes langs de Vecht!