Fietsen in Drachten: welke routes zijn de moeite waard?

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland, in de provincie Friesland. De woonplaats is niet groot, maar er is wel veel te doen en te beleven. Wil je Drachten en omgeving een keer met de fiets verkennen? Dan heb je geluk, want je kunt heerlijk fietsen in de stad en in de directe omgeving van Drachten. Waarom fietsen in Drachten zo fijn is en welke leuke routes je in de regio Drachten kunt vinden, lees je op deze pagina.

Waarom fietsen in Drachten?

Er zijn diverse redenen om een keer een fietstocht te organiseren in de omgeving van Drachten. Ten eerste ligt deze stad in een rustige en groene omgeving, die je prima kunt verkennen door hier doorheen te fietsen.

Daarnaast is de stad Drachten zelf ook zeker de moeite waard. De stad is niet zo groot, maar heeft wel vele historische panden en leuke bezienswaardigheden. Ook zijn er veel musea en galerijen in de stad te vinden, speciaal voor de kunstliefhebber. Vanuit de rustige omgeving van de stad ben je zo in Drachten, dus je hoeft niet eens moeite te doen om natuur en cultuur met elkaar te combineren.

Tot slot heeft Drachten een vrij centrale ligging in de provincie Friesland. Woon je in deze provincie, dan kun je gemakkelijk en snel met de auto of het openbaar vervoer in Drachten komen om hier jouw fietstocht te starten.

Fietsen in Drachten welke routes zijn de moeite waard

De mooiste routes door en rond de gemeente Drachten

Ga jij binnenkort richting Drachten om hier een dagje te fietsen? Dan vertellen wij je graag welke fietsroutes in Drachten en omgeving het allermooist zijn. Het gaat om de volgende fietsroutes:

  • Fietsroute Rondje Drachten – Beetsterzwaag. Deze fietsroute gaat niet alleen door Drachten, maar ook door Beetsterzwaag. Ook brengt de route je over de Slinger, een fietsbrug die met zijn 240 meter in de lengte de grootste fietsbrug van het hele land is. De totale afstand van de fietsroute is 39 kilometer. Je doet ongeveer 2,5 tot 3 uur over deze fietsroute.
  • Fietsroute onder Drachten. Deze fietsroute loopt niet door het centrum van Drachten, maar laat je kennis maken met de rustige en groene omgeving van de stad. Als je wil, kun je de route uitbreiden met een bezoek aan fietsbrug de Slinger. Om over deze brug heen te fietsen, heb je overigens wel een goede conditie nodig. De totale afstand van de route is 50 kilometer. Je doet ongeveer 3 tot 4 uur over de fietsroute.
  • Fietsroute door het Smallingerland. Deze fietsroute loopt niet alleen door Drachten, maar ook door andere steden en dorpen die bij het Smallingerland horen. Denk hierbij aan Earnewald en Burgum. De totale afstand van de route is 44 kilometer. Je doet ongeveer 2,5 tot 3,5 uur over deze fietsroute door Drachten.

tip: wel eens een fietsroutes door de Hoeksche Waard afgelegd? Lees hier meer > fietsroute Hoeksche waard.

Let op: je kunt over fietsbrug de Slinger fietsen als je in de buurt van Drachten bent, maar deze fietsbrug is vrij steil. Daar komt nog bij dat de fietsbrug erg lang is, maar liefst 240 meter in totaal. Heb je niet zo’n goede basisconditie, dan kun je de brug beter lopend beklimmen of gewoon helemaal aan je voorbij laten gaan.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Ocean
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Aanbiedingsprijs  279,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Speciale prijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  289,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> terug naar de omafietsen & opafietsen