Fietsen in de Hoeksche Waard: de mooiste routes en fietsverhuur

De Hoeksche Waard of Hoekse Waard is een van de Zuid-Hollandse Eilanden. Ieder jaar komen hier voornamelijk toeristen uit eigen land naartoe om een dagje te wandelen of te fietsen. Ga jij binnenkort ook richting Hoeksche Waard voor een fietstocht? Lees dan op deze pagina welke fietsroutes wij het mooist vinden in de Hoeksche Waard en lees bovendien meer over het huren van een fiets.

De mooiste fietsroutes in de Hoeksche Waard

Er zijn vele korte en lange fietsroutes uitgestippeld in de Hoeksche Waard. Eigenlijk zijn alle fietsroutes de moeite waard, maar wij vinden de volgende fietsroutes het mooist:

  • De Biodiversiteitsroute. Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, laat de route je kennis maken met de biodiversiteit van de Hoeksche Waard. De totale afstand van de route is 32 kilometer.
  • De Boerderijenroute. Deze fietsroute loopt door een rustige, landelijke omgeving. Op de route kom je meerdere prachtige boerderijen tegen. De totale afstand van de route is 30 kilometer.
  • De Bomenroute. Volg je deze route, dan kom je langs enkele eeuwenoude bomen. Ook fiets je langs boomkwekerijen en fruitgaarden. De totale afstand van de route is 36 kilometer.
  • Boven Water in de Hoeksche Waard. Deze bijzondere fietsroute staat in het teken van de Watersnoodramp, die in Hoeksche Waard 139 levens kostte. De route is 42 kilometer lang.
  • De Krekenroute. De Krekenroute loopt langs diverse kreken, in een groene en stille omgeving. Volg je deze route, dan kom je gegarandeerd tot rust. De route is 33 kilometer lang.

Alle routes die hierboven beschreven worden, kun je in enkele uren tijd volgen. Vind je het leuk om wat langer te fietsen? Dan kun je meerdere routes met elkaar combineren. Ook kun je ervoor kiezen je route zelf uit te breiden, door enkele knooppunten aan de route vast te plakken. Dit is niet zo moeilijk, want in de Hoeksche Waard zijn vele fietsknooppunten te vinden.

Fietsen in de Hoeksche Waard

> Lees hier meer over LF routes in Nederland

Een fiets huren in Hoeksche Waard

Je kunt je eigen fiets meenemen als je in Hoeksche Waard gaat fietsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren. In Hoeksche Waard zijn diverse fietshuurbedrijven te vinden. In ’s-Gravendeel kun je bijvoorbeeld fietsen huren bij Camping Polderland. Ben je in Zuid-Beijerland, dan kun je bij Forty Bike Special Products terecht om een fiets te huren. Ben je in Noord-Beijerland, dan kun je fietsen huren bij George Tweewielers.

Wij geven je graag enkele tips voor het huren van een fiets:

  • Bel het fietsverhuurbedrijf van tevoren of er nog fietsen staan. Zo voorkom je dat je naar Hoeksche Waard rijdt en uiteindelijk niet kunt fietsen, omdat alle fietsen verhuurd zijn.
  • Controleer je fiets goed voor je deze meeneemt. Doen de remmen het goed? Werken de lichten? Zit het zadel lekker? Neem de fiets alleen mee als alle onderdelen werken en de fiets goed rijdt.
  • Maak even een testrondje op de fiets, om te controleren of de fiets lekker rijdt. Je moet een paar uur op de fiets zitten, dus het is wel belangrijk dat de fiets lekker zit en je goed ondersteunt tijdens het fietsen.

Omafietsen

Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Leger groen
Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Leger groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Zwart
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Zwart
Waardering:
93%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Jeans Blue
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> ontvang deze maand tot 40% korting op Popal fietsen & goedkope transportfietsen