Fietstip in Nederland: fietstochten op het eiland Terschelling

Terschelling overtuigt fietstoeristen al meteen met zijn prachtige fietspaden van meer dan 70 kilometer, en is dan ook een van de populairste Waddeneilanden voor toeristen. Alsof dat nog niet genoeg is kan je verschillende fietskaarten- en routes verkrijgen bij onder andere het VVV, boekenwinkels en zelfs in souvenirwinkels. Daarbij worden de leukste routes onderweg altijd aangegeven met opvallende bordjes, zodat je nooit iets mist tijdens je fietsbezoek aan het eiland!

De volgende fietsroutes bewijzen hoe gevarieerd en avontuurlijk Terschelling precies is. Als je de Waddeneilanden van hun mooiste kant wil ontdekken, dan zijn deze tochten op het prachtige eiland zeker de moeite waard!

1. De Boschplaat route

De Boschplaat kan dan wel niet zelf bereikt worden met de fiets, de streek errond is ongetwijfeld ook het ontdekken waard. Je kan echter wel altijd eens afstappen en een stukje wild bos te voet verkennen, om daarna je fietstocht weer verder te zetten. Onder het rijden kom je talloze vogelsoorten tegen, zoals lepelaars. Vooral tijdens de maanden april tot en met augustus is de streek erg kalm en verleent deze zich dus perfect om even in connectie te staan met de natuur en de batterijen op te laden.

Om je zadel even in te wisselen voor een huifkar wordt je tijdens deze fietstocht ook niet teleurgesteld. Op die manier kom je de vogelwachterhuisjes tegen, die Bosbeheer heeft gebouwd om de integriteit en de natuurlijke variatie die in de streek aanwezig is, te beschermen.

Fietstip in Nederland fietstochten op het eiland Terschelling

> Fietstip: het Pieterpad fietserspad

2. De route doorheen West-Terschelling

Deze fietstocht begin in de haven van het eiland en brengt je bijna meteen op het surfstrand. Al gauw wordt het typerende zeedecor echter ingeruild voor uitgestrekte heides en duinen, die een prachtige achtergrond creëren om met de fiets de ontdekken. Even verder komt je aan ‘de Longway’, een grote baan, die bij het oversteken een imposant bos- en heidegebied onthult.

Tijdens de route ervaar je precies wat Terschelling zo mooi maakt: de combinatie van zeeduinen aan de ene kant van de weg en heides en bosgebied aan de andere kant. Dit contrast voegt ongetwijfeld waarde toe aan de fietstocht en kan menig fietstoeristen bekoren!

> Wist je dat Popal een Nederlands fietsmerk is? Naast kinderfietsen, heren- en damesfietsen fabriceren zij ook zeer populaire transportfietsen. Neem snel een kijkje!

3. De Midsland Route

De Midsland Route brengt je vanaf de Hervormde Kerk naar Midsland Noord, waar je talloze duinweggetjes vindt die je allemaal een andere blik bieden op de prachtige natuur. Al gauw kom je bij de Midslander Longway terecht, vanwaar het strand helemaal niet ver meer is.

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Zwart
Spirit Regular Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Zwart
Waardering:
86%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Onder het rijden zijn waterplassen en watervogels schering en inslag, en deze geven dan ook een unieke uitstraling aan het natuurgebied dat je doorkruist. Vervolgens kan je in West aan Zee ofwel blijven doorfietsen naar West-Terschelling, ofwel even afstappen om het bijgelegen strand te verkennen. Niet veel later gaat het in de richting van Halfweg, waar je na een lange bocht een welgekomen drink- en eetgelegenheid tegenkomt. Blijf je doorfietsen, dan doorkruis je eerst een gebied met zowel heide en bos, om tenslotte weer voldaan in Midsland Noord aan te komen.