Fietsen in Deventer: dit zijn de leukste routes

Deventer is een bruisende stad, die in een groene omgeving ligt. Omdat de stad in een vrij rustige omgeving ligt, kun je hier fijn fietsen. Wat fietsen in Deventer zo leuk maakt, is dat je een fietstocht door de stad gemakkelijk kunt combineren met een fietsrit door de natuur.

Vind jij het leuk om zowel door een grote stad als een rustig natuurgebied te fietsen? Plan dan een fietstocht door en rond Deventer. Wat de leukste fietsroutes zijn in de directe omgeving van deze stad, lees je op deze pagina.

4x de leukste fietsroutes in Deventer en omgeving

In de directe omgeving van Deventer zijn diverse fietsroutes uitgestippeld. De vier leukste fietsroutes in de regio Deventer, zijn de volgende:

  • De Fietsdag Deventer fietsroute. Deze route begint en eindigt in het centrum van Deventer. De route is ongeveer 20 kilometer lang. Je doet ongeveer 1 tot 1,5 uur over de route.
  • De SFR fietsroute van Apeldoorn naar Deventer. Deze route start in het centrum van Apeldoorn en eindigt in het centrum van Deventer. De route is ongeveer 16 kilometer lang. Je doet ongeveer 45 minuten tot 1 uur over de route. Tip: je kunt de route ook omdraaien. In dit geval begin je de route in Deventer en eindig je jouw fietstocht in Apeldoorn.
  • De Europeesche Liefhebbersroute Overijssel. Deze route begint en eindigt in Deventer. De route is ongeveer 33 kilometer lang. Je doet ongeveer 2 uur over deze route.
  • De Rondje Deventer fietsroute. Deze route start in Brink bij Deventer en is 41 kilometer lang. Je doet ongeveer 2 tot 2,5 uur over deze fietsroute.

Of je nu een uurtje wil fietsen of een paar uur op de fiets wil doorbrengen: je bent in de omgeving van Deventer aan het juiste adres. Wil je wat korter fietsen, dan volg je de SFR fietsroute van Apeldoorn naar Deventer (of andersom). Wil je wat langer fietsen, dan volg je de Fietsdag Deventer Fietsroute, de Europeesche Liefhebbersroute Overijssel of de Rondje Deventer fietsroute.

Fietsroute Deventer

> Bekijk de Popal Benthe fietsen: Vandaag voor 15u besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Liever een langere fietstocht? Volg de Eneco Veluwe Route

Sommige mensen vinden het fijner om langere fietstochten te organiseren. Zit jij ook het liefst enkele dagen op de fiets? Dan kun je de Eneco Veluwe Route volgen. Deze route loopt niet alleen door de directe omgeving van Deventer, maar komt wel langs de stad. De route start in Elburg (Gelderland) en loopt deels door Overijssel, waar ook Deventer ligt. Ook loopt de route door natuurgebied de Veluwe, waar je heerlijk rustig kunt fietsen.

De totale afstand van de Eneco Veluwe Route is 270 kilometer. Je doet ruim 15 uur over deze fietsroute. Dit betekent dat je de route in twee dagen tijd kunt fietsen, maar ook in drie dagen tijd. Vind je het leuk om regelmatig af te stappen om de omgeving te ontdekken, dan trek je drie dagen uit voor de Eneco Veluwe Route.

Tip: ga je de Eneco Veluwe Route volgen? Leg jouw accommodaties voor onderweg dan van tevoren vast. Op de route zijn niet veel hotels te vinden, dus het kan lastig zijn een slaapplaats te vinden op de Eneco Veluwe Route.

> Binnen 24u gratis thuisbezorgd: De Popal Lola fietsen!

Bekijk eens de Lingepad fietsroute!