De Bekendelleroute in Zuid-Holland

Ook in de Gelderse Achterhoek kun je natuurlijk schitterende fietstochten maken. Een bekende route is de Bekendelleroute. Je fietst dertig kilometer door een beschermd natuurgebied en door bossen. Enkele bossen op de route zijn het Kloosterbos en het Bekendellebos. Geniet onderweg van het mooie landschap met zijn bossen en weilanden.

Je fietst ook langs het landgoed ’t Walfort. Een andere bezienswaardigheid op deze foute is Berenschot’s Watermolen. Deze watermolen in Woolde kun je bezoeken. Ook kom je door het mooie boekendorp Bredevoort.

De vlakke paden en wegen op de route zijn goed begaanbaar. Enkele wegen zijn zand- en grintpaden. Op deze route wisselen allerlei weggetjes en fietspaden zich af. Ze bieden de gelegenheid om een prachtige route te rijden.

Een van de beste fietsroutes

In een lijst met de tien beste fietsroutes van 2017 is de Bekendelleroute terug te vinden op plaats 5. Het wordt een prachtige route genoemd die door dichte bossen en kleine dorpen gaat, Genoemd wordt het boekendorp Bredendorp. Gewaarschuwd wordt voor de paden met grind.

> Popal fiets kopen: Kortingen tot wel 40%!

Beste fietsgebied van Nederland

Volgens de fietsersbond is de Achterhoek het beste fietsgebied van Nederland. Fietsers vinden immers nergens zo’n afwisselend landschap. Uiteraard wordt ook in de Achterhoek gebruik gemaakt van het bekende netwerk van fietsknooppunten. Je kunt gemakkelijk zelf een fietsroute uitstippelen.

In dit fietsgebied, dat overigens ook zeer geschikt is voor mountainbikers en wielrenners, zijn diverse mooie routes uitgezet, Die routes zijn te vinden op diverse websites.

  • De Bekendelleroute
    Een kaart van de Bekendelleroute is te vinden op het internet. Op deze kaart is zowel de route als de nummers van de knooppunten weergeven. Desgewenst kun je die kaart downloaden en uitprinten. Het is ook mogelijk om een lijst met de verschillende knooppunten af te drukken. Het is overigens ook mogelijk om de GPS te downloaden.
  • Fietstochten door de Achterhoek
    De Bekendelleroute is een van de vele fietsroutes door de Achterhoek, Op diverse websites vind je informatie over de schitterende fietstochten in de Achterhoek. De Achterhoek nodigt fietsers uit om het landschap op de fiets te verkennen. Wil jij ook fietsen op slingerende wegen, langs slingerende beekjes en wil je elke keer genieten van een nieuw decor? Dan moet je zeker de Bekendelleroute, of een van de andere routes, gaan fietsen.
  • Fietsen langs bloemrijke tuinen
    Ben je een tuinliefhebber. In de Achterhoek kun ook langs bloemrijke tuinen fietsen. De VVV heeft een viertal routes langs bloemrijke (thee)tuinen uitgezet. De brochure van de VVV met een beschrijving van deze vier routes is te vinden op het internet. Het zijn sfeervolle, idyllische locaties, waar je zeker zult genieten van een kop koffie of thee met vers gebak.

> De opoefiets: Profiteer nu van gratis verzending!

Fietstip: De rottemeren in Zuid-Holland fietsroute!