De omloop in Walcheren

Als je de omloop in Walcheren fietst is het water altijd dichtbij, want je fietst langs de randen van het eiland Walcheren. Je krijgt te maken met zeer afwisselende landschappen, buitendijks en binnendijks.

De route begint in Vlissingen. Je start op het plein van het NS station in die plaats. Het eerste deel van de route is buitendijks. Je hebt daarom zicht op de op de Westerschelde varende zeeschepen. Je fietst op deze 66 kilometer lange route in Zeeland via de duinen naar de zeewering in Westkapelle. Je vervolgt je weg door de Manteling, met zijn buitenplaatsen, bossen en statige lanen, in de zeventiende tot de negentiende eeuw een plaats voor de Middelburgse elite. Je vindt hier statige buitenplaatsen zoals Westhove, Berkenbosch en Duinbeek. Je fietst verder langs het Veerse meer en langs de klok van Arnemuiden. Dit is de kerkklok van het dorp Arnemuiden. Je vervolgt je weg over de Boomdijk, die wel de mooiste dijk van Zeeland wordt genoemd. Via een mooie route arriveer je weer in Vlissingen.

Twee versies

Deze fietstocht was aanvankelijk 37 kilometer lang. De route werd in 2006 uitgebreid. Er kan nu dus ook gekozen worden voor de lange route van 66 kilometer. Er zijn hoogteverschillen en er waait doorgaans een stevig Zeeuw windje. Deze tocht vergt daarom de nodige inspanning. Geniet onderweg van het wisselvallige landschap met duinen, dijken en zeeweringen.

> Binnen 24 uur thuisbezorgd: Bekijk nu onze damesfietsen!

Een kaart van deze route

VVV Zeeland heeft kaarten van zowel de korte als de lange route gemaakt. Deze kaarten te vinden op het internet. Op deze kaart staan niet alleen de plaatsen aangegeven. Aangegeven zijn ook de nummers van de knooppuntroute en de bezienswaardigheden onderweg. Wil je onderweg wat drinken of een hapje eten? Op beide kaarten zijn ook diverse horecagelegenheden aangegeven. Door te klikken op de kaart krijg je meer informatie over de aangegeven bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Neem tijdens de route in ieder geval de tijd om te genieten van een kop koffie met een echte Zeeuwse Bolus.

Knooppuntroute

Op het internet vind je de knooppuntroute. Het is dus heel eenvoudig om zelf deze route te fietsen. Je hoeft alleen maar de juiste nummers te volgen die in de knooppuntroute zijn vermeld.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Het is belangrijk je goed voor te bereiden voor je lange fietstochten gaat afleggen. Plan vooraf waar je een rustpauze kunt houden en zorg dat je eten en drinken bij je hebt voor onderweg. Buiten de zomermaanden kan het erg koud zijn waardoor het extra belangrijk is je warm aan te kleden.

> De herenfiets: Gratis bezorging op het gehele assortiment!

Omafietsen

Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,00 Special Price  319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 24 inch - Turquoise
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 24 inch - Turquoise
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,00 Special Price  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Rating:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  369,00 Special Price  319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Het Sallandse land fietsroute in Overijssel: Bekijk onze tips!