Alles wat je moet weten over de fietsvierdaagse in Alkmaar

Nederland is een echt fietsland. Omdat we allemaal zo veel van fietsen houden, worden er regelmatig leuke fietsevenementen georganiseerd. Eén van de vele jaarlijkse fietsevenementen in Nederland, is de fietsvierdaagse in Alkmaar. Meer over dit event, lees je op deze pagina.

De fietsvierdaagse in Alkmaar: een korte introductie

De fietsvierdaagse in Alkmaar wordt ook wel de fietsvierdaagse Alkmaar genoemd. Dit is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door Stichting Sportevenementen Le Champion. Het fietsevenement is de opvolger van de fietsvierdaagse Schoorl: een evenement dat bijna 30 jaar lang door Stichting Sportevenementen Le Champion georganiseerd is. Dit jaar werd de fietsvierdaagse in Alkmaar voor de tweede keer georganiseerd.

Doe je mee met de fietsvierdaagse Alkmaar, dan mag je zelf kiezen welke afstand je wil rijden. Je kunt iedere dag 30 kilometer fietsen, maar je kunt ook iedere dag 50 kilometer fietsen of zelfs 70 kilometer afleggen. De afstand die je fietst, volg je vier dagen achter elkaar.

De fietsvierdaagse in Alkmaar: de verschillende routes

De fietsvierdaagse in Alkmaar wordt in de omgeving van deze stad georganiseerd. Wel fiets je iedere dag een andere route. Voor de editie van 2017, waren de volgende vier routes uitgestippeld:

  • Dag 1: de fietsroute door en rond Schoorl.
  • Dag 2: de Westfrieslandroute.
  • Dag 3: de Bos- en Duinenroute.
  • Dag 4: de finale.

Let op: hoe lang je moet fietsen, is afhankelijk van de afstand die je bij het inschrijven hebt gekozen. Alle fietsers fietsen in dezelfde omgeving, maar uiteraard fietsen de mensen die 30 kilometer als afstand hebben gekozen een andere route dan de mensen die 50 of 70 kilometer willen fietsen.

> Vandaag voor 15u besteld = morgen in huis: De 26 inch omafiets!

Bovenstaande routes werden aangehouden in de fietsvierdaagse editie van 2017. Het is nog niet duidelijk of deze routes ook volgend jaar worden aangehouden.

fietsvierdaagse Alkmaar 

> Verzending = gratis op het gehele assortiment omafietsen 24 inch!

Praktische informatie over de fietsvierdaagse in Alkmaar

Wil jij mogelijk meefietsen met de fietsvierdaagse in Alkmaar van volgend jaar? Dan is het handig om alvast wat praktische informatie over dit event te verzamelen. Wij zetten de belangrijkste praktische gegevens met betrekking tot dit fietsevenement graag voor je op een rijtje.

  • Je kunt je voor de fietsvierdaagse inschrijven op de website van het fietsevenement. De inschrijving voor 2017 is gesloten (dit event is al voorbij) en de inschrijving voor 2018 is nog niet geopend. Het duurt dus nog even voor je je in kunt schrijven voor de nieuwe editie van het evenement.
  • Je betaalt 25 euro per persoon om mee te doen met de fietsvierdaagse in Alkmaar. Ben je jonger dan 16 jaar oud, dan betaal je 10 euro voor jouw deelname aan dit evenement.
  • Je kunt jouw stuurbordje eventueel overdagen. Ook is het mogelijk het stuurbordje van iemand anders over te nemen. Dit regel je allemaal via de website van de fietsvierdaagse.
  • De fietvierdaagse start bij Sporthal de Meent in Alkmaar. Dit is ook de finish van de fietsvierdaagse. Alleen op de laatste dag wordt er ergens anders gefinisht, namelijk in het bruisende centrum van Alkmaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houd dan de website van de fietsvierdaagse in de gaten.

Ook andere fietsvierdaagse bezoeken? Bekijk eens de fietsvierdaagse van Drenthe!

Omafietsen

Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  289,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  299,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*