Fietsen in Gelderland: de leukste knooppuntroutes per regio

Gelderland is een veelzijdige provincie. Je vindt hier enkele grote steden, maar er liggen ook diverse prachtige natuurgebieden in Gelderland. Maak je een fietstocht door deze provincie, dan zal je je zeker niet vervelen. Maar welke fietsroutes in Gelderland zijn nu eigenlijk het allermooist? Je leest het in dit artikel.

Op deze pagina beschrijven we de mooiste knooppuntroutes per Gelderse regio. De regio's de Veluwe, Arnhem en Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek worden in dit artikel behandeld.

De mooiste knooppuntroutes op de Veluwe

De Veluwe is een landstreek die je in de provincie Gelderland vindt. De landstreek bestaat uit dichte bossen, maar ook uit duinen, weilanden en wateren. Er zijn diverse knooppuntroutes uitgestippeld op de Veluwe. Wij vinden de volgende routes het mooist:

 • De Renderklippen fietsroute. Deze fietsroute voert je over de zogeheten Renderklippen op de Veluwe. Totale afstand: 28 kilometer.
 • De Veluws Landleven fietsroute. Deze route voert je voornamelijk door de plattelandsgebieden die je op de Veluwe vindt. Totale afstand: 43 kilometer.
 • De Veluws Verleden fietsroute. Deze fietsroute verbindt de steden Nijkerk en Harderwijk met elkaar. Totale afstand: 60 kilometer.

Knooppuntenroute Gelderland

> Spirit fiets kopen: verzending = gratis!

De mooiste knooppuntroutes in de directe omgeving van Arnhem en Nijmegen

Vind je het leuker om in de directe omgeving van de grote steden Arnhem en Nijmegen te fietsen? Dan heb je geluk, want ook in deze omgeving zijn diverse knooppuntroutes uitgestippeld. De mooiste knooppuntroutes in de buurt van Arnhem en Nijmegen, zijn de volgende:

 • De Land van Maas en Waal fietsroute. Deze fietsroute voert je langs diverse wateren en loopt voornamelijk over dijken. Totale afstand: 32 kilometer.
 • Rondje Overbetuwe fietsroute. Deze route voert je langs diverse Betuwse dorpjes. Totale afstand: 52 kilometer.
 • Liberation Fietsroute Arnhem. Op deze fietsroute zijn diverse luisterplekken te vinden. Op deze luisterplekken leer je onder andere meer over de Slag om Arnhem. Totale afstand: 33 kilometer.

De mooiste knooppuntroutes in Rivierenland

In het Gelderse Rivierenland fiets je niet alleen langs het water, maar kom je ook langs diverse prachtige boomgaarden met onder andere fruitbomen. Het is een rustige regio, waar je zeker in het voorjaar en in de zomer prachtig kunt fietsen. De mooiste knooppuntroutes in Rivierenland, zijn de volgende:

 • De Bloesemfietstocht door de boomgaarden. Volg deze fietsroute als de bomen in bloei staan en je hebt gegarandeerd een geweldige dag. Totale afstand: 51 kilometer.
 • Fietsroute Rivieren Rivalen. Deze fietsroute voert je door het veelzijdige Bommelerwaard. Je fietst er voornamelijk langs water. Totale afstand: 71 kilometer.
 • Fietsroute Vesting3hoek. Deze fietsroute biedt de perfecte combinatie van natuur en cultuurgeschiedenis. Totale afstand: 55 kilometer.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De Altec Dutch fietsen!

De mooiste knooppuntroutes in de Achterhoek

Tot slot kun je ook richting Achterhoek trekken met de fiets, als je in Gelderland wil fietsen. Ook hier zijn diverse knooppuntroutes uitgestippeld, waaronder:

 • Fietsroute langs de wijngaarden. Perfect voor de wijnliefhebber! Totale afstand: 49 kilometer.
 • De Molen fietsroute Achterhoek. Deze fietsroute voert je langs diverse indrukwekkende molens. Totale afstand: 39 kilometer.
 • Fietsroute Winterswijk-Groenlo. Deze route loopt door de rustige en groene omgeving van Winterswijk en Groenlo. Totale afstand: 32 kilometer.

Lees ook: Knooppuntenroute Overijssel!