Groningen verkennen op de fiets: de mooiste routes en handige tips

Bij de provincie Groningen denk je al snel aan uitgestrekte weilanden, rustige natuurgebieden en de bruisende hoofdstad, maar Groningen heeft nog veel meer te bieden. Wat de provincie nog meer te bieden heeft, ontdek je vanzelf als je de provincie per fiets gaat verkennen.

Wij helpen je graag een leuke fietstocht door de provincie Groningen te organiseren. Zo lees je op deze pagina niet alleen welke fietsroutes echt de moeite waard zijn, maar krijg je ook enkele tips om jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

De mooiste knooppuntroutes in Groningen op een rijtje

In heel Nederland zijn knooppuntroutes uitgestippeld: fietsroutes die samengesteld zijn door diverse fietsknooppunten met elkaar te verbinden. In de provincie Groningen is dit niet anders: ook hier zijn diverse prachtige routes gevormd door fietsknooppunten met elkaar te verbinden. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooie knooppuntroutes in Groningen? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • De Tuinfietstocht. Deze fietstocht laat je kennis maken met de prachtige natuur van Groningen. Volg je deze route, dan kom je langs diverse mooie tuinen. De kers op de taart is de Fraeylemaborg, waar je tijdens de Tuinfietstocht ook langs komt. De route is 29 kilometer lang.
  • De Molenaars fietsroute. Deze fietsroute voert je langs vier verschillende molens. Verder fiets je voornamelijk door een rustige plattelandsomgeving. De route is 41 kilometer lang.
  • Natuurkampeerroute Groningen. Deze fietsroute is uitermate geschikt voor mensen die graag meerdere dagen rond willen fietsen in Groningen. De route voert je langs 12 natuurkampeerplaatsen in Groningen, waar je uiteraard kunt overnachten als het weer dit toelaat. De route is ongeveer 250 kilometer lang en biedt dagenlang fietsplezier.

knooppuntroutes in Groningen

> Benieuwd naar de knooppunten fietsroutes in Flevoland? Klik op de link.

Fietsen in Groningen: drie praktische tips voor een geslaagde tocht

Wil jij een van bovenstaande fietsroutes volgen? Dan geven wij je graag enkele praktische tips om jouw fietstocht tot een groot succes te maken. Zeker als je nog nooit een (lange) fietstocht hebt georganiseerd, raden wij je aan onderstaande tips even door te lezen.

  • Trek extra tijd uit voor jouw fietstocht. Je wil je namelijk niet door Groningen haasten. Het is leuk als je extra tijd hebt, zodat je ook de steden en dorpjes op de route kunt verkennen.
  • Laat je fiets even nakijken voor je vertrekt. Zeker als je een lange tocht gaat maken, is dit een goed plan. Je kunt je fiets ook zelf nakijken, maar dan is het wel belangrijk dat je de hele fiets controleert. Weet je niet zo goed waar je naar moet kijken, dan kun je jouw fiets beter voor controle naar een fietsenmaker brengen. Een fietsenmaker weet namelijk precies wat te controleren.
  • Houd rekening met alle weersomstandigheden. Ook als de weersvoorspelling aangeeft dat het zonnig wordt, neem je voor de zekerheid een regenpak of poncho mee. In Nederland kan het namelijk altijd gaan regenen, ook op een mooie dag.

Verder raden wij je aan om jouw fietstocht in het juiste seizoen te organiseren. Zeker als je de lange Natuurkampeerroute gaat volgen, is dit van belang. Ga je op de natuurkampeerplaatsen op de route slapen, dan moet het zeker niet te koud zijn.

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 255,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Groen
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Groen
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Op zoek naar een leuke kinderfiets voor meisjes? Houd altijd rekening met het uitkiezen van de juiste inchmaat! Zo is een meisjesfiets 14 inch geschikt voor kinderen van 3-5 jaar en een meisjesfiets 22 inch voor meiden van 7-9 jaar. Hier vind je meer informatie over het berekenen van de inchmaat.