Knooppuntenroutes in Limburg: dit zijn de mooiste fietsroutes

Knooppuntenroutes zijn fietsroutes die samengesteld worden door diverse knooppunten aan elkaar te verbinden. In alle provincies zijn knooppuntenroutes uitgestippeld, ook in Limburg. Wil jij een knooppuntenroute volgen in deze provincie? Lees dan in dit artikel wat de mooiste knooppuntenroutes zijn in Limburg.

5x de mooiste knooppuntenroutes in Limburg

Er zijn tientallen knooppuntenroutes uitgestippeld in de provincie Limburg. Niet alleen in Noord-Limburg, maar ook in Midden-Limburg en in het zuiden van de provincie. Alle knooppuntenroutes zijn mooi, maar sommige routes springen er echt uit. De vijf mooiste knooppuntenroutes in Limburg, zijn de volgende:

  • Hartje Heuvelland fietsroute. Totale afstand: 55 kilometer. Deze route voert je niet alleen door het heuvelachtige Limburg, maar ook net iets over de Belgische en de Duitse grens.
  • Klein Geluk in Roerdalen fietsroute. Totale afstand: 30 kilometer. Deze fietsroute voert je door de zogeheten Roerstreek, waar je diverse schattige dorpjes tegenkomt. Neem je net wat meer tijd voor deze fietsroute, dan kun je onderweg een paar keer stoppen voor een pitstop op het terras.
  • De Kruis- en Moeselpeel fietsroute. Totale afstand: 36 kilometer. Deze bijzonder fietsroute loopt rond de Altweerterheide en twee ‘Pelen’: Kruispeel en Moeselpeel.
  • De Kastelenfietsroute Parkstad Limburg. Totale afstand: 32 kilometer. Deze fietsroute loopt door Zuid-Limburg en voert je langs diverse prachtige kastelen.
  • De Maasstadjes fietsroute. Totale afstand: 39 kilometer. Deze fietsroute leidt je niet alleen door prachtige natuurgebieden, maar ook door gezellige dorpjes rond de Maasplassen.

Knooppuntenroute Limburg

> Geen tijd om veel te fietsen? Bekijk dan eens de stoelfiets, ideaal om te fietsen tijdens het werken!

Zoals je ziet, zijn er genoeg fietsroutes waar je uit kunt kiezen als je een knooppuntenroute wil volgen in Noord-Limburg, Midden-Limburg of Zuid-Limburg.

Zelf een knooppuntenroute in Limburg uitstippelen

Het is ook mogelijk zelf een knooppuntenroute uit te stippelen. Dit doe je simpelweg door de knooppunten in Limburg op de kaart te bekijken en diverse knooppunten met elkaar te verbinden. Je kunt een bestaande route op deze manier ook verlengen of juist inkorten. Vind je een bepaalde knooppuntenroute te kort? Dan voeg je hier gewoon een paar knooppunten in de omgeving aan toe. Vind je een route te lang, dan kun je een paar knooppunten overslaan om de route wat in te korten.

Om zelf een knooppuntenroute uit te stippelen in Limburg, kun je het beste de volgende stappen volgen:

  • Bepaal in welke omgeving je wil fietsen. Dit kan Noord-Limburg zijn, maar ook Midden-Limburg of Zuid-Limburg.
  • Bepaal hoe lang je ongeveer wil fietsen. Zo kun je bepalen hoeveel kilometers je af wil leggen. Het is handig om te weten hoeveel kilometer je ongeveer per uur af kan leggen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het uitstippelen van jouw route. Houd bij het uitstippelen van de route ook rekening met eventuele pauzes die je onderweg neemt.
  • Bekijk de knooppunten in jouw fietsomgeving op de kaart. Op basis van de afstand die je hebt bepaald voor jouw fietsroute, verbind je de knooppunten met elkaar.

Tip: maak voor jezelf een kaartje van jouw fietsroute, zodat je altijd kunt kijken hoe je precies moet fietsen. Schrijf de knooppunten duidelijk op het kaartje. Op deze manier weet je zeker dat je geen enkel knooppunt mist en precies de juiste route fietst.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De Spirit fiets!

Bekijk ook de knooppuntenroute van Zeeland!