Fietsen als een koning: de Koninklijke fietsroute

Veel landen hebben een president, maar Nederland heeft uiteraard een Koninklijk Huis. Het Koninklijk Huis heeft paleizen, kastelen en landgoederen in het hele land, maar de Koninklijke Familie heeft vooral een bijzondere band met Den Haag. In de regio Den Haag en Wassenaar vind je niet alleen mooie panden van het Koninklijk Huis, maar ook van andere (welgestelde) families uit de regio. Volg je de Koninklijke fietsroute, dan kom je langs een groot deel van deze paleizen, landgoederen en kastelen.

Wil je meer weten over de Koninklijke fietsroute? Lees dan meer over deze bijzondere route in dit artikel. Door de informatie in dit artikel door te lezen, kom je er vanzelf achter of deze route iets voor jou is.

De Koninklijke route: algemene informatie

De Koninklijke route loopt door de omgeving Den Haag en Wassenaar. Dit is niet voor niets, want in deze regio zijn vele prachtige paleizen, landgoederen en kastelen te vinden. Niet alleen van de Koninklijke Familie, maar ook van andere families. Volg je deze fietsroute, dan kom je regelmatig een prachtig paleis, landgoed, kasteel of buitenhuis tegen. De fietsroute wordt dus niet voor niets de Koninklijke route genoemd.

Verder voert de Koninklijke fietsroute je ook langs de Hofvijver, het torentje van de premies en het Binnenhof met de 13-eeuwse Ridderzaal. Wil je het Binnenhof even van dichtbij bewonderen? Dan stap je gewoon even af, want er is genoeg tijd om de omgeving te ontdekken voor je weer op de fiets stapt.

Koninklijke fietsroute

Tip voor een leerzame pauze: het Mauritshuis op het Binnenhof

Heb je voldoende tijd uitgetrokken om de Koninklijke fietsroute te volgen? Dan raden wij je aan om een wat langere pauze te nemen op het Binnenhof. Hier vind je namelijk ook het Mauritshuis: een huis dat in de zeventiende eeuw gebouwd werd voor graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen.

Het Mauritshuis is al lang geen woonhuis meer, maar is vele jaren geleden getransformeerd naar een bekend museum. In het museum bewonder je meesterwerken van Hollandse schilders als Rembrandt, Steen en Vermeer. Zeker als je een groot liefhebber bent van kunst, is het bezoeken van het Mauritshuis een echte aanrader. En omdat je er bij het volgen van de Koninklijke fietsroute pal langs komt, moet je eigenlijk wel even afstappen om het museum te bezoeken.

Andere bezienswaardigheden rond de Koninklijke fietsroute

Heb je niet zo veel met politiek en kunst, maar wil je wel andere bezienswaardigheden bezoeken als je de Koninklijke fietsroute volgt? Dan kun je jouw route uitbreiden met een bezoekje aan een of meerdere van de volgende bezienswaardigheden:

  • Het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg.
  • De Haagse Markt.
  • Het Vredespaleis.

En vind je het niet erg om jouw fietsroute wat verder uit te breiden? Dan kun je er ook voor kiezen om vanuit Den Haag richting Scheveningen te fietsen. Hier kun je een strandwandeling maken of zelfs even zwemmen.

> tip: 6 kastelenroute in Diepenheim

Hoe lang doe je over de route?

Als je de Koninklijke fietsroute volgt, zowel door Den Haag als door Wassenaar, fiets je ongeveer 33 kilometer. Hoe lang je over de fietsroute doet, is afhankelijk van je tempo. Fiets je gemiddeld 20 kilometer per uur, dan heb je de hele fietsroute in minder dan twee uur gefietst. Fiets je gemiddeld 16 kilometer per uur, dan doe je ongeveer twee uur over de Koninklijke route.

Wij raden je aan om wat extra tijd uit te trekken voor de Koninklijke fietsroute. Zo heb je voldoende tijd om eventueel naar het Mauritshuis te gaan, het Binnenhof van dichtbij te bekijken en uiteraard ergens een drankje te drinken of een hapje te eten. Zeker in Den Haag is dit heel gezellig, want in deze stad zijn veel leuke terrasjes te vinden.

Omafietsen

Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Waardering:
89%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Purple
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 255,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Nieuw in ons assortiment: de Popal 18 inch & Popal 20 inch fietsen