Fietsend door Glasgow? Dit zijn de mooiste routes

Glasgow is de grootste stad van Schotland. Ben je in Schotland voor een sportieve fietsvakantie? Dan mag een bezoek aan Glasgow eigenlijk niet ontbreken op je vakantieplanning. Niet alleen in de landelijke gebieden van Schotland, maar ook in deze grote stad kun je fijn fietsen.

In dit artikel zetten we de mooiste fietsroutes door Glasgow voor je op een rijtje. Volg je een of meerdere van onderstaande routes tijdens je fietsvakantie in Schotland, dan is jouw sportieve vakantie gegarandeerd een groot succes.

Van museum naar museum

In Glasgow vind je vele interessante en leerzame musea. Denk hierbij aan:

  • The National Piping Centre. Dit museum staat geheel in het teken van het bekendste muziekinstrument van Schotland: de doedelzak.
  • The Hunterian Museum and Art Gallery. Dit museum is gevestigd op de campus van de universiteit van Glasgow. Het is het oudste museum van Schotland met een zeer uitgebreide kunstcollectie.
  • The Scottish Football Museum. Dit museum is gevestigd in het stadion van Hampden Park. Je leert er niet alleen meer over voetbal, maar kunt er ook een rondleiding door het stadion reserveren.
  • Tall Ship in Glasgow Harbour. Dit museum is gevestigd in een boot uit 1896: de Glenlee. Vandaag de dag is het museum ingericht als maritiem museum.
  • The Gallery of Modern Art. Dit museum wordt ook wel GOMA genoemd. Je vindt het museum voor hedendaagse kunst aan Queens Street in het centrum van Glasgow.

Je kunt de vele musea al fietsend bezoeken, door steeds van museum naar museum te fietsen. Uiteraard kies je zelf hoeveel musea je wil bezoeken en welke musea dit dan moeten zijn. Zoals je ziet, heb je meer dan genoeg keuze in de culturele stad Glasgow.

Van kathedraal naar kathedraal

Naast diverse musea, vind je in Glasgow ook meerdere kathedralen. De bekendste kathedraal is de Kathedraal van Glasgow. Dit is tevens het symbool van de Schotse stad. Vanuit deze bekende kathedraal kun je naar andere kathedralen fietsen, zoals de St. Andrew’s Cathedral, de St. Luke’s Cathedral en de St. Mary’s Cathedral.

Fietsend door Glasgow

> Vandaag besteld = verzending binnen 24 uur: Bestel nu omafiets!

Door Pollok Country Park

Pollok Country Park was vroeger eigendom van de rijke familie Maxwell. In 1966 werd het park aan de Glasgow Corporation geschonken, met als voorwaarde dat het park openbaar zou blijven.

Je kunt fijn wandelen door dit park, maar je kunt hier ook fietsen. Er worden zelfs mountainbikes verhuurd in Pollok Country Park. Ga je een ruigere mountainbikeroute door het park volgen, dan heb je zeker een mountainbike nodig.

Richting Kibble Palace

Tot slot kun je ook een fiets huren om richting Kibble Palace te rijden. Deze glazen kas hoort bij de botanische tuin van Glasgow en werd al in 1863 gebouwd. Het is zeker leuk om deze grote kas van maar liefst 2137 vierkante meter van dichtbij te bekijken.

> Een goede voorbereiding is noodzakelijk, oefen nu op kantoor met de stoelfiets: Verzending = gratis!

Omafietsen

Spirit Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Spirit Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens dit artikel: Mooiste fietsroutes Brussel!