De leukste fietsroutes in Brussel + handige tips voor een geslaagde fietstocht

Brussel is niet alleen de hoofdstad van België, maar wordt door velen bovendien het hart van de Europese Unie genoemd. De stad is groot, gezellig en multicultureel. Je kunt je hier met gemak een weekend, een week of zelfs langer vermaken.

Ook voor sportieve fietsers is Brussel zeker een aanrader om eens te bezoeken. In de stad zijn namelijk veel leuke fietsroutes uitgestippeld. Op deze pagina lees je hier meer over.

Fietsroutes in Brussel

Enkele jaren geleden waren er nog niet zo veel fietspaden en fietsroutes in Brussel. Tegenwoordig is dit wel anders. De gemeente heeft niet stil gezeten: de afgelopen jaren zijn er veel fietspaden aangelegd en leuke fietsroutes uitgestippeld.

We tippen de volgende fietsroutes in Brussel:

  • De Groene Wandeling. Deze route van het Brussels Instituut van Milieubeheer is eigenlijk een wandelroute, maar je kunt de Groene Wandeling ook met de fiets volgen.
  • Het Terkamerenbos. Dit bos ligt in het zuiden van Brussel en is in het weekend grotendeels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In het bos zijn diverse leuke fietsroutes uitgestippeld.

Uiteraard kun je ook een fiets huren om de binnenstad van Brussel fietsend te verkennen. Houd er wel rekening mee dat het in het centrum van Brussel erg druk kan zijn.

De fietstochten van Pro Velo

Ben je tussen april en oktober in Brussel? Dan kun je meedoen met een fietstocht van Pro Velo. Wat de fietstochten van Pro Velo zo leuk maakt, is dat er ook een gids meerijdt. Deze gids vertelt je meer over de stad en kan je echt goed kennis laten maken met het bruisende en multiculturele Brussel.

De fietstochten van Pro Velo worden ieder weekend van april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober georganiseerd. Om mee te doen met een Pro Velo fietstocht, moet je je van tevoren inschrijven.

fietsroutes in Brussel

> Transportfietsen kopen: Profiteer nu van korting tot wel 40%!

Een interactieve kaart met fietsroutes

Je kunt een gids kopen met fietsroutes door Brussel, maar je kunt ook de interactieve kaart van Mobiel Brussel downloaden. Deze interactieve kaart laat vele verschillende fietsroutes door Brussel zien. Deze routes worden realtime aangepast. Fiets je bijvoorbeeld in de buurt van het startpunt van een van de routes, dan kun je dit op de kaart zien.

Goed om te weten: op de interactieve kaart zie je niet alleen fietsroutes in Brussel, maar ook Villo-stations en fietswinkels.

Een fiets huren in Brussel

In Brussel Noord, Brussel Centraal, Brussel Zuid en Brussel Luxemburg vind je Fietspunten. Hier kun je gemakkelijk, snel en voordelig een fiets huren voor een dag of enkele dagen. En heb je ‘even snel’ een fiets nodig, bijvoorbeeld om naar een bezienswaardigheid te fietsen? Dan kun je een Villo-fiets huren op een van de Villo-stations in de stad. Na gebruik kun je je fiets weer bij hetzelfde of een ander Villo-station terugzetten.

> Vandaag vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een herenfiets!

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Transporter 28 inch - Groen
Spirit Transporter 28 inch - Groen
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 359,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Altec Verona Damesfiets 28 inch N7 - Grijs
Waardering:
89%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om eens te overwegen: Mooiste fietsroutes Barcelona!