Barcelona door op de fiets: leuke fietsroutes & praktische tips

Je kunt Barcelona lopend verkennen of met het openbaar vervoer doorreizen, maar het is ook leuk om door de bruisende stad te fietsen. Sterker nog, Barcelona is een van de beste fietssteden van Spanje. Deze vakantiebestemming is dan ook perfect voor een citytrip op de fiets.

Op deze pagina lees je meer over Barcelona als fietsstad. Zo beschrijven we niet alleen leuke fietsroutes door en rond de stad, maar lees je ook waar je een fiets kunt huren in Barcelona.

De leukste fietsroutes door Barcelona

Barcelona is een echte fietsstad. In de stad zijn veel fietsroutes uitgestippeld en kun je bijna op iedere hoek van de straat een fiets huren. Als echte fietsliefhebber kun je je dan ook prima vermaken in deze bruisende stad.

Vrijwel alle fietsroutes in en rond Barcelona zijn leuk om te volgen, maar er zijn enkele routes die we willen tippen. Het gaat om de volgende fietsroutes:

  • De fietsroute langs het zandstrand van Barcelona. Deze fietsroute is 5 kilometer lang. Wil je wat langer fietsen? Dan kun je doorrijden naar buurgemeente Badalona.
  • De Carretera de les Aïgues. Dit pad loopt bij de berg van Tibidabo en is erg geliefd onder mountainbikers.
  • De fietsroute richting Montjuïc. Montjuïc is een stadsheuvel in de directe omgeving van Barcelona. Je kunt vanuit Barcelona naar deze stadsheuvel fietsen, om hier vervolgens het museum van Joan Miró te bezoeken of het Olympisch Stadion te bekijken.
  • De fietsroute richting El Prat. Niet het vliegveld El Prat, maar het gelijknamige strand. Deze fietstocht duurt ongeveer 2 uur en brengt je onder andere door een prachtig natuurgebied in de buurt van Barcelona.
  • De fietsroute richting Parc de la Ciutadella. Dit stadspark is erg leuk om met de fiets te bezoeken. Neem een picknickmand mee en je kunt na je fietstocht lekker lunchen. Vervolgens kun je doorfietsen naar het strand of de wijk El Born.

En ben je een groot liefhebber van street art? Fiets dan richting Poblenou, want hier kom je veel street art tegen. Ook voor liefhebbers van moderne architectuur is Poblenou zeker een aanrader.

> Profiteer van korting tot wel 40%: Bekijk nu onze Popal Daily Dutch fietsen!

De perfecte fietsroute voor voetbalfans

Net buiten het drukke centrum van Barcelona vind je Camp Nou, het stadion van de voetbalclub FC Barcelona. Als grote voetbalfan mag je een bezoekje aan dit wereldberoemde stadion niet overslaan.

Gelukkig ben je er zo met de fiets. Rijd je door de Avinguda Diagonal, dan ben je binnen 45 minuten bij het voetbalstadion. Nu kun je afstappen voor een bezoekje, maar je kunt natuurlijk ook verder fietsen.

fietsroute door Barcelona

> Bekijk nu onze omafietsen: Verzending = helemaal gratis op het gehele assortiment!

Een fiets huren in Barcelona

Zoals al eerder vermeld, kun je in fietsstad Barcelona op bijna iedere hoek van de straat een fiets huren. Er zijn vele grote fietsverhuurbedrijven gevestigd in de stad, waaronder Barcelona Biking, Barcelona Rent A Bike, Biciclot, Bornbike en Bikeceloning.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  179,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  179,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: De mooiste fietsroutes in Madrid!