Madrid fietsend verkennen? Dit zijn de mooiste routes

Vroeger werd er niet zo veel gefietst in Madrid. Er waren dan ook niet veel (goede) fietspaden in de stad te vinden. Tegenwoordig is dit anders. Madrid is nog steeds geen échte fietsstad, maar je kunt er vandaag de dag wel goed fietsen. Er zijn vele fietspaden aangelegd en over deze fietspaden lopen diverse leuke routes. Sommige routes zijn lang, andere routes zijn wat korter. Eén ding is zeker: als fietsliefhebber kun je Madrid in ieder geval op je lijstje met leuke fietssteden zetten.

Op deze pagina lees je meer over het fietsen in Madrid. Zo krijg je niet alleen informatie over de fietstours met gids, maar zetten we ook enkele leuke fietsroutes op een rijtje.

Fietstours met gids

Spanjaarden doorkruisen Madrid nog altijd het liefst te voet of met het openbaar vervoer: het zijn voornamelijk toeristen die door de stad fietsen. Een groot deel van hen doet mee met een fietstour met gids. Het voordeel van een fietstour met gids, is dat je jouw fietsroute zelf niet hoeft te bepalen. Je hoeft alleen de gids te volgen om een groot deel van Madrid al fietsend te verkennen. Bovendien krijg je onderweg veel interessante informatie over de stad.

Wil jij meedoen met een fietstour met gids? Meld je dan bij Baja Bikes. Dit bedrijf geeft vele verschillende fietstours met gids in de stad. Let op: je moet jouw fietstour van tevoren reserveren. Doe dit op tijd, zeker in het hoogseizoen.

> De Popal fiets kopen: Korting tot wel 40%!

De populairste fietsroutes in Madrid

Fiets je liever op eigen houtje door Madrid, zonder gids? Dan kun je een van de populaire fietsroutes door de stad volgen. De populairste fietsroutes in Madrid zijn:

  • De Madrid Highlights Tour. Deze route voert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad, zoals het Koninklijk Paleis, het Retiro Park, het Plaza Mayor en de Plaza Cibeles. De fietstocht duurt ongeveer drie uur.
  • De Dictatuur en Democratie Tour. Deze fietstocht wordt georganiseerd door Baja Bikes, maar je kunt de route natuurlijk ook op eigen houtje volgen. Wel mis je in dit geval de informatie over de Spaanse burgeroorlog en de democratie in het land, die de gids van Baja Bikes tijdens de tour geeft.
  • De Real Madrid Tour. Deze fietstocht is absoluut een aanrader voor voetballiefhebbers. De Real Madrid Tour brengt je namelijk naar het Bernabéu Stadion, waar de populaire voetbalclub Real Madrid al zijn thuiswedstrijden speelt.

fietsroutes in Madrid

> Verzending = gratis: Bekijk nu onze transportfietsen!

Een aanrader: de fietsroute met tapas

Houd je van Spaanse tapas? Volg dan de Madrid fietstocht met tapas van Baja Bikes. Deze fietsroute voert je niet alleen langs de bekendste bezienswaardigheden in de bruisende stad, maar komt ook langs een populair tapasrestaurant. Als je de tour bij Baja Bikes boekt, kun je hier enkele heerlijke tapasgerechten eten. Deze kosten van deze traditionele Spaanse maaltijd zijn bij de prijs van jouw fietstour inbegrepen.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch -  Warm Gray
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Warm Gray
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om te lezen: Mooiste fietsroutes München!