Fietsen in München: routes, tips en praktische informatie

München is een grote stad met vele interessante bezienswaardigheden. Je kunt deze vele bezienswaardigheden lopend, met het openbaar vervoer of met de taxi bereiken, maar je kunt ook een fiets huren. Ben je een echte fietsliefhebber? Dan is dit uiteraard de beste manier om München te verkennen.

München als fietsstad

München is een grote stad met veel toeristische highlights. Een deel van de toeristische trekpleisters in de stad ligt dicht bij elkaar, maar zeker niet alle bezienswaardigheden liggen in hetzelfde deel van de stad. Daarom is het zeker interessant om een fiets te huren in München.

München is een prima fietsstad. In de stad zijn veel fietspaden aangelegd en deze fietspaden zijn, zoals we van de Duitsers gewend zijn, van hoge kwaliteit. Bovendien is München erg toegankelijk voor fietsers. Het is er druk, maar niet té druk voor een ontspannen fietstocht. Kortom, München is een prima bestemming voor jouw volgende fietsvakantie.

Leuke fietsroutes in München

Er zijn vele leuke fietsroutes uitgestippeld in München. Ook worden er veel fietstours met gids georganiseerd. Je kunt een vaste route volgen of met een fietstour meedoen, maar dit is geen must. Fiets je van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, dan krijg je ook een groot deel van de stad te zien. En zo behoud je toch je vrijheid.

Enkele bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je in München bent, zijn de volgende:

  • München Residenz.
  • Frauenkirche.
  • Peterskirche.
  • Marienplatz.
  • Neues Rathaus.
  • Englischen Garten.
  • Schloss Nymphenburg.

Fietsen in München

En ben je een groot liefhebber van kunst en cultuur? Fiets dan naar Kunstareal München. Dit is een museumwijk in het centrum van de stad. In de wijk vind je vele bekende musea, waaronder Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Städtische Galerie im Lenbachhaus, Pinakothek der Moderne, Museum Bradhorst, Haus der Kulturinstitute en Glyptothek München.

> Bestel vandaag een omafiets vóór 13.00 uur = morgen in huis!

Fietsen in München: met of zonder helm?

Veel mensen denken dat het in Duitsland verplicht is om een helm te dragen op de fiets. Dit is echter niet het geval. Alleen als je op een racefiets of mountainbike rijdt, ben je verplicht een helm te dragen.

Ga je met de kinderen fietsen in München? Dan raden wij je aan hen wel een helm te geven. Bijna alle Duitse kinderen dragen namelijk een helm op de fiets. Geef je je kinderen geen helm? Dan zullen veel Duitsers je afkeurend aankijken tijdens je fietstocht. Niet echt bevorderlijk voor de sfeer...

Vind je het spannend om in een vreemde stad te fietsen? Dan mag je best een helm dragen tijdens je fietstocht in München. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar je kunt er altijd voor kiezen om toch een helm op te zetten als je dit zelf prettiger vindt. Bij veel fietsverhuurbedrijven kun je niet alleen een fiets huren, maar ook een passende helm.

> Bezorging = helemaal gratis: Bestel nu een stoelfiets!

Bekijk ook: de mooiste fietsroutes in Kopenhagen!