Fietsen in Kopenhagen: een leuke route & praktische tips

Kopenhagen werd in 2018 verkozen tot de meest fietsvriendelijke stad van de wereld. Ben je binnenkort in Kopenhagen en houd je van fietsen? Dan raden wij je zeker aan om een fiets te huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in de stad en een lange fietstocht te maken.

Fietsen in Kopenhagen

Een aanrader: fietsen langs de grote bezienswaardigheden

In Kopenhagen is veel te zien, te doen en te beleven. Het enige nadeel van de stad, is dat de vele bezienswaardigheden in Kopenhagen niet allemaal in dezelfde omgeving liggen. De meeste toeristen kopen dan ook een kaartje voor de hop-on hop-off bus om de vele bezienswaardigheden in de stad te kunnen bewonderen.

Je kunt er echter ook voor kiezen om een fiets te huren in de stad. Huur je een fiets, dan heb je de vrijheid om zelf naar alle bezienswaardigheden in Kopenhagen te reizen. Niet in een saaie bus, maar lekker in de buitenlucht.

Huur je een fiets om langs alle bezienswaardigheden in de stad te rijden, dan raden wij je zeker aan om de volgende highlights aan te doen tijdens je fietstocht:

 • Rådhuspladsen.
 • Tivoli.
 • Carlsberg Glyptotek.
 • Christiansborg Slot.
 • Det Kongelige Bibliotek.
 • BLOX.
 • Inderhavnsbroen.
 • Nyhavn.
 • Amalienborg.
 • Frederiks Kirke.
 • De kleine zeemeermin.

De bewegwijzering is erg goed in Kopenhagen. Deze stad is niet voor niets de meest fietsvriendelijke stad van de wereld! Mocht je toch bang zijn om te verdwalen, dan kun je altijd een kaart van de stad kopen. Op alle kaarten van Kopenhagen staan de bekendste bezienswaardigheden, dus eigenlijk maakt het niet uit waar je jouw stadskaart koopt.

> Verzending = gratis: Bestel nu een transportfiets!

Een fiets huren

In Kopenhagen vind je vele fietsverhuurbedrijven, in vrijwel alle delen van de stad. Wil je een fiets huren voor een dag, dan betaal je hier ongeveer 75 Deense kroon voor. Wil je de hele week een fiets tot je beschikking hebben, dan betaal je hier ongeveer 350 Deense kroon voor.

Het is in veel gevallen echter niet nodig om geld te betalen voor de huur van een fiets. In de hele stad kun je namelijk gratis huurfietsen meenemen. Je hoeft hier alleen 20 Deense kroon aan borg voor te betalen. Lever je jouw fiets weer in, dan krijg je de borg terug.

Wel of geen helm in Kopenhagen?

In Denemarken hoef je geen helm op de fiets te dragen. Ook in Kopenhagen, waar het over het algemeen drukker is dan in de rest van het land, heb je geen fietshelm nodig. Vind je het echter wat spannend om in een vreemde stad te fietsen? Dan kun je er toch voor kiezen om een helm te dragen. Huur je fiets in dit geval bij een fietsverhuurbedrijf, want hier kun je ook helmen huren. Sommige fietsverhuurbedrijven geven je gratis een helm mee als je hierom vraagt.

> Herenfiets kopen: Nú tot wel 40% korting!

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Mat Groen
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Mat Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Speciale prijs € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Waardering:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Grijs / Roze
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Grijs / Roze
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 329,00 Speciale prijs € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk om te lezen: Mooiste fietsroutes Wenen!