Fietsen in Wenen: leuke routes, tips & praktische informatie

Veel mensen die naar Wenen gaan, zijn verbaasd hoe groot deze stad eigenlijk is. Als je aan de hoofdstad van Oostenrijk denkt, denk je misschien niet aan een grote stad. Toch is Wenen erg groot. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om de hele stad te verkennen tijdens een korte vakantie. Tenzij je besluit een fiets te huren en in een hoog tempo van highlight naar highlight kunt fietsen.

Op deze pagina lees je meer over het maken van een fietstocht door Wenen. Zo beschrijven we in dit artikel niet alleen leuke fietsroutes door de stad, maar geven we ook praktische tips en handige informatie voor jouw fietstocht.

Leuke fietsroutes in Wenen

Wil je Wenen op de fiets verkennen, dan kun je een van de vele fietsroutes in de stad volgen. Denk hierbij aan de volgende routes:

  • De Ringstraße.
  • Het Hunderwasserhaus.
  • De binnenstad-fietstocht.

Deze fietsroutes zijn alle drie voorzien van duidelijke bewegwijzering. Het is dan ook niet lastig om de routes te volgen.

Ook kun je zelf een fietsroute uitstippelen in de stad. Wij raden je zeker aan om de grote bezienswaardigheden van Wenen te bekijken als je in de stad bent. Maak een lijstje met deze bezienswaardigheden, stap op de fiets en je hoeft alleen de bordjes naar de bezienswaardigheden te volgen. En fiets je liever met een kaart? Koop dan een stadskaart, omcirkel de bezienswaardigheden die je wil zien en je kunt je fietstocht direct starten.

Tip: een fietstocht langs het Donau Canal

Wil je een bijzondere fietstocht maken in Wenen? Fiets dan richting het Donau Canal en ga hier met je fietsen naar beneden. Nu kun je langs het water fietsen. Het feit dat de wanden langs het Donau Canal stuk voor stuk verrijkt zijn met bijzondere street art, maakt je fietstocht nog leuker.

Ga je op een warme dag langs het Donau Canal fietsen? Neem dan je zwemkleding mee. Bij Badeschiff, aan het einde van de route, kun je namelijk een frisse duik nemen. Ideaal als je het warm hebt gekregen van het fietsen!

> Bestel nu een omafiets en profiteer van gratis verzending!

Een fietstocht met gids

In Wenen worden ook fietstochten met gids georganiseerd. Tijdens een fietstocht met gids geniet je niet alleen van de frisse buitenlucht, maar leer je ook meer over de architectuur, de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad. De beste organisatie om jouw fietstocht met gids te boeken, is Baja Bikes. Baja Bikes organiseert niet alleen fietstochten in Wenen, maar in vrijwel alle grote steden in Europa.

Fietsen in Wenen

> Vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis: Bestel nu een Popal Daily Dutch!

Een fiets huren in Wenen

Je kunt in Wenen een stadsfiets huren, maar je kunt ook een fiets huren bij een fietsverhuurbedrijf als Pedal Power. De fietsen van fietsverhuurbedrijven zijn over het algemeen wat luxer dan de stadsfietsen. Dit maakt de fietsen geschikter voor langere fietstochten door de stad.

Lees ook eens: Mooiste fietsroutes in Genève!