5x de mooiste fietsroutes in Birmingham

Birmingham is de op een na grootste stad van Engeland. Veel mensen die Londen al eens gezien hebben en niet genoeg kunnen krijgen van Engeland, boeken een citytrip in Birmingham. Wil je zo veel mogelijk van deze mooie stad zien tijdens jouw korte verblijf? Loop dan niet van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid, maar huur een fiets.

Wij helpen je graag een geslaagde citytrip te organiseren in Birmingham. Dit doen we door op deze pagina de vijf mooiste fietsroutes in de stad te beschrijven.

5x de mooiste fietsroutes in Birmingham

Naar de botanische tuinen van Birmingham

Net buiten het centrum van Birmingham, in de buurt van Edgbaston, vind je de botanische tuinen van Birmingham. Deze tuinen zijn in het jaar 1829 ontworpen door de bekende architect J.C. Loudon. De tuinen hebben een Victoriaanse stijl en zien er het gehele jaar door prachtig uit. Ook als je in de winter in Birmingham bent, is het leuk om de tuinen te bezoeken. Al is een fietstocht naar de tuinen in de wintermaanden wel een beetje fris.

Naar de Bullring

De Bullring is een modern winkelcentrum, dat in het hart van Birmingham ligt. Je kunt naar dit winkelcentrum wandelen, maar je kunt hier ook naartoe fietsen. Eenmaal bij het winkelcentrum kun je jouw fiets parkeren en lekker enkele uren winkelen. En heb je honger gekregen van het fietsen en winkelen? Dan zit je in de Bullring ook zeker goed, want hier vind je meerdere horecagelegenheden.

> Fietsslot kopen? Kies zelf een aflevermoment en plek: Bescherm je fiets tegen diefstal!

Naar Cadbury World

Houd je van chocola? Dan raden wij je zeker aan om een bezoekje aan Cadbury World op je vakantieplanning te zetten. Cadbury World is een bekende chocoladefabriek in Birmingham. Door deze fabriek te bezoeken, kun je kennis maken met de wereld van chocolade. Niet op een saaie manier, maar op een leuke en verrassende wijze. Uiteraard mag je ook lekkere chocola proeven. Maak je geen zorgen over je dieet, want die calorieën fiets je er gewoon weer vanaf!

Naar Ikon Gallery

Ben je een groot kunstliefhebber? Fiets dan naar Ikon Gallery. Dit is een van de eerste kunstgalerijen van Europa en de bekendste galerij van Birmingham. Je vindt de galerij in een bijzonder, neogotisch gebouw. In de galerij bewonder je voornamelijk hedendaagse kunst, maar dan wel in vele verschillende uitingen. In Ikon Gallery kom je bijvoorbeeld schilderkunst tegen, maar ook beeldhouwkunst, mooie foto’s, mixed media, technologische installaties en ga zo maar door.

Door de Jewellery Quarter

Tot slot raden wij je aan om door de Jewellery Quarter in Birmingham te fietsen. Zoals de naam van de buurt al verklapt, spelen juwelen hier een grote rol. Sterker nog, maar liefst 33 procent van alle juwelen die in Groot-Brittannië geproduceerd worden, komen uit de Jewellery Quarter. Omdat de wijk vrij groot is, kun je deze beter fietsend verkennen dan te voet.

> Goedkope herenfiets kopen: Verzending = gratis!

Conclusie

Wil je een fiets huren in Birmingham, om zo veel mogelijk van de stad te zien? Volg dan in ieder geval deze vijf fietsroutes:

  • Naar de botanische tuinen van Birmingham.
  • Naar de Bullring.
  • Naar Cadbury World.
  • Naar Ikon Gallery.
  • Door de Jewellery Quarter.

Veel fietsplezier!

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Blauw
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 439,00 Speciale prijs € 389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - mat Zand
Volare Classic Omafiets 28 inch - mat Zand
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant om te lezen: Tips voor het kopen van een stoelfiets!