Met de fiets door Londen: dit mag je niet missen

Ga je binnenkort naar Londen en wil je zo veel mogelijk zien van deze bruisende stad? Dan raden wij je aan om hier een fiets te huren. Door Londen op de fiets te verkennen, kun je veel meer bezienswaardigheden zien. Dit betekent dat je Londen écht goed kunt leren kennen en alles uit jouw korte citytrip kunt halen.

Maar welke bezienswaardigheden moet je zeker zien als je in Londen bent? Dat vertellen wij je graag. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste highlights in de stad, waar je zeker even langs moet fietsen tijdens jouw citytrip.

Palace of Westminster

Palace of Westminster wordt ook wel Houses of Parliament genoemd. Dit is de zetel van het Britse parlement, dat uit het Lagerhuis en het Hogerhuis bestaat.

Het gebouw is niet alleen van politiek grote waarde, maar ziet er bovendien prachtig uit. De oudste stukken van het gebouw dateren uit 1097. Het is zeker de moeite waard om dit historische gebouw te bewonderen als je in Londen bent. En huur je een fiets, dan ben je in een mum van tijd aan de oever van de Theems, waar je Palace of Westminster vindt.

De Big Ben

Ga je naar Palace of Westminster met de fiets, dan krijg je vanzelf ook de Big Ben te zien. Deze klok zit namelijk in de Elizabeth Tower, een 96 meter hoge klokkentoren die bij Palace of Westminster hoort. Leuk weetje: de Big Ben weegt maar liefst 13,7 ton.

> Profiteer van korting tot wel 40%: Bestel nu een 10 inch fiets!

Oxford Street

Oxford Street is de bekendste winkelstraat van Londen. De straat is ontzettend druk; houd hier rekening mee als je Oxford Street op de fiets wil verkennen. Misschien is het beter om je fiets bij de ingang van Oxford Street te parkeren en vervolgens te voet verder te gaan. Hoe je de straat ook verkent: je mag Oxford Street niet missen. Zeker niet als je een echte shopaholic bent!

Buckingham Palace

In Buckingham Palace wonen de Britse royals. In het paleis werken maar liefst 450 mensen. Ook komen er iedere dag veel toeristen op af, zeker voor de wisseling van de wacht. Deze ceremonie vindt op het voorplein van Buckingham Palace plaats. In de zomer eens per dag, in de winter om de dag.

Je kunt Buckingham Palace lopend bereiken, maar je kunt ook met de fiets naar het paleis gaan. Wil je zo veel mogelijk van Londen zien tijdens je citytrip, dan is een snelle fietstocht zeker een aanrader. Met een beetje geluk kom je net bij Buckingham Palace aan als de wisseling van de wacht plaatsvindt.

> Fietstas kopen: Verzending = gratis!

Tower Bridge

Als je in Londen bent en een fiets hebt gehuurd, moet je zeker even over de Tower Bridge fietsen. Nu voel je je een echte local! Bovendien heb je op de brug een mooi uitzicht.

Met de fiets door Londen

Bekende musea in Londen

Tot slot kun je ook een fiets huren om zo veel mogelijk bekende musea in Londen te bezoeken. De bekendste musea die je in de stad vindt, zijn:

  • National Gallery.
  • Tate Modern.
  • The British Museum.
  • Madame Tussauds.

Omafietsen

Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Forest Green
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Forest Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook: Mooiste fietsroutes in Manchester!