5 must-sees voor jouw fietstocht door Manchester

De meeste mensen die een citytrip in Engeland organiseren, gaan naar de bruisende stad Londen. Dit is een geweldige stad, maar het is zeker niet de enige leuke stad die je in Engeland vindt. Ben je al eens in Londen geweest en wil je een andere stad bezoeken tijdens jouw volgende citytrip? Ga dan naar het bruisende Manchester.

Manchester is de op vier na grootste stad van Engeland. Als je alle bezienswaardigheden van de stad wil zien, heb je veel tijd nodig. Ben je slechts enkele dagen in de stad? Dan kun je een fiets huren, zodat je de highlights van Manchester zo snel mogelijk kunt bereiken. Huur je een fiets, dan kun je simpelweg meer van de stad zien.

5 must-sees voor jouw fietstocht door Manchester

In dit artikel lees je welke must-sees je zeker niet mag missen tijdens jouw fietstocht door Manchester.

Albert Square

Albert Square is het mooiste plein van Manchester. Rond het plein vind je diverse belangrijke gebouwen, waaronder Manchester Town Hall. Dit indrukwekkende gebouw valt zeker op, want de vele andere gebouwen rond het plein zijn veel kleiner. Verder vind je op Albert Square ook enkele standbeelden en monumenten, waaronder het standbeeld van Prins Albert.

Castlefield

Castlefield is een stuk beschermd gebied in Manchester. Het gebied is erg bijzonder en dit komt omdat hier vele jaren geleden de stad Manchester uit is ontstaan. Op de plek stond vele jaren geleden een Romeins fort, maar vandaag de dag is hier niet meer veel van over. Wel kun je de ruïnes van het fort nog bewonderen. Als je meer wil weten over de geschiedenis van Manchester, raden wij je zeker aan om even naar Castlefield te fietsen.

> De 10 inch kinderfiets vandaag besteld = binnen 24 uur verzonden!

The Lowry

The Lowry is een bijzonder gebouw, dat op een prachtige locatie aan het water ligt. In het gebouw zijn twee theaters, een studio en een grote tentoonstellingsruimte gevestigd. Ook als je het gebouw niet van binnen wil bekijken, raden wij je aan om er toch even naartoe te fietsen. The Lowry is namelijk erg indrukwekkend en bijzonder om te zien. Bovendien is het leuk om met je fiets langs het water te fietsen, richting het bijzondere gebouw.

Heaton Park

Heaton Park is niet alleen het grootste park van Manchester, maar is zelfs een van de grootste stadsparken van Europa. In het park vind je het achttiende eeuwse landhuis Heaton Hall, dat sinds enkele jaren opengesteld is voor publiek. Rijd je met je fietsje rond in dit park en heb je nog wat tijd over, dan raden wij je zeker aan om Heaton Hall te bezoeken.

> Zet je fiets goed op slot: Koop een goed fietsslot!

Bekende musea in Manchester

Vind je het leuk om musea te bezoeken tijdens jouw citytrip in Manchester? Dan vertellen wij je graag welke musea in de stad zeker de moeite waard zijn.

  • The Museum of Science and Industry.
  • The Manchester City F.C. Museum.
  • The National Football Museum.
  • The Manchester Museum.
  • The Manchester Art Gallery.
  • The Manchester Jewish Museum.

Huur je een fiets, dan reis je eenvoudig en snel van museum naar museum. Zo kun je pas écht goed cultuur snuiven tijdens jouw citytrip in Manchester.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 26 inch - Flamingo
Popal Daily Dutch Basic Meisjesfiets 26 inch - Flamingo
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  469,00 Special Price  385,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,00 Special Price  389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 24 inch 3V - Pistache
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 24 inch 3V - Pistache
Rating:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  509,00 Special Price  415,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook dit artikel: Mooiste fietsroutes in Liverpool!