3 tips om fitter te worden met fietsen

Wil je graag wat fitter worden, maar heb je geen zin om meerdere keren per week naar de sportschool te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om fitter te worden door regelmatig de fiets uit de schuur of garage te halen. Wie regelmatig fietst, wordt vanzelf een stuk fitter. In dit artikel geven we je drie praktische tips om fitter te worden met fietsen.

Tip 1: fiets naar je werk

De meeste mensen nemen de auto naar hun werk. Als je ook kunt fietsen, is dit eigenlijk hartstikke zonde. Autorijden is niet alleen duurder dan fietsen, maar het is bovendien passief. Door iedere dag naar je werk te fietsen, beweeg je veel meer dan je nu doet. Dit betekent dat je vanzelf fitter, gezonder én slanker wordt. Bovendien is het helemaal geen straf om wat vaker in de buitenlucht te zijn.

Tip 2: fiets mooie routes

Als je urenlang over een geasfalteerde weg fietst zonder mooie uitzichten, ga je je vanzelf vervelen. Zonde, want fietsen kan ook hartstikke leuk zijn. Verdiep je eens in de mooie fietsroutes die bij jou in de buurt uitgestippeld zijn en ga vervolgens op pad. Wij garanderen je dat als je een mooie route fietst, je er veel meer plezier in hebt. En heb je meer plezier in het fietsen, dan is het veel gemakkelijker om dit lange tijd vol te houden.

> Vandaag vóór 13.00 uur besteld = morgen in huis: Bekijk nu de meisjesfiets 14 inch!

Tip 3: plan eens een fietsvakantie in

Zit je steeds vaker op de fiets en geniet je hier intens van? Dan kun je er ook voor kiezen een fietsvakantie te organiseren. Als je nog geen ervaring hebt met het fietsen van lange afstanden, begin je met een weekendje weg op de fiets. Heb je al wat meer ervaring met het afleggen van lange afstanden, dan kun je best naar het buitenland fietsen.

3 tips om fitter te worden met fietsen

Als je de juiste routes volgt, is een fietsvakantie geweldig. Je bent niet alleen sportief bezig, maar geniet bovendien van je omgeving en van het gezelschap. Echt een aanrader!

Voor het eerst op fietsvakantie? Bereid je goed voor

Ben je van plan om voor het eerst op fietsvakantie te gaan? Dan raden wij je aan je goed voor te bereiden op de reis. Hieronder geven we je enkele tips voor een goede fietsvakantie voorbereiding.

  • Breng je fiets even naar de fietsenmaker voor je vertrekt. Laat je fiets goed nakijken en eventueel repareren, zodat je gegarandeerd met een goede fiets op pad gaat.
  • Stippel je route van tevoren uit en neem deze met je mee. Je kunt de route meenemen op je telefoon, maar ook als print of op de kaart. Bepaal voor jezelf wat jij het prettigst vindt.
  • Denk van tevoren na over eventuele overnachtingen onderweg. Moet je onderweg overnachten? Bepaal dan alvast waar je dit gaat doen en leg de accommodatie(s) eventueel van tevoren vast.

Tot slot is het verstandig om een beetje te oefenen met het fietsen van lange afstanden. Door te oefenen wordt het fietsen niet alleen gemakkelijker, maar weet je bovendien wat meer waar je aan toe bent. Veel plezier!

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,- Aanbiedingsprijs  209,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Army Green
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  329,- Vanaf  239,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Groen
Spirit Cargo Meisjesfiets 24 inch - Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  449,- Aanbiedingsprijs  369,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

 Bekijk ook: Hoe kan ik mijn zadel verstellen?