5 alledaagse problemen met de fiets die iedereen ervaart

Nederland is een echt fietsland. Veel mensen gaan er dagelijks met de fiets op uit. We fietsen naar ons werk, maar ook naar vrienden en vriendinnen, de supermarkt, de sportvereniging en ga zo maar door. Fietsen is heerlijk, maar helaas zitten er ook enkele minpunten aan verbonden. In dit artikel lees je welke vijf alledaagse problemen met de fiets iedereen wel eens ervaart.

Top 5 alledaagse problemen met de fiets

Fietsendiefstal

Fietsendiefstal komt veel voor in Nederland. In 2017 werden er maar liefst 78.962 aangiften van fietsendiefstal gedaan. En dan moet je je voorstellen dat lang niet iedereen aangifte doet van de diefstal van zijn of haar fiets. Je kunt de diefstal van fietsen dan ook zeker een groot probleem noemen in Nederland. En omdat fietsen dagelijks gestolen worden, is het ook absoluut een alledaags probleem

Wil je voorkomen dat jouw fiets gestolen wordt? Raadpleeg dan onderstaande tips.

  • Zet je fiets in een beveiligde fietsenstalling.
  • Zet je fiets altijd vast met een extra slot, zoals een kettingslot of een kabelslot.
  • Zet je fiets in het licht. Hier valt je fiets meer op en dit is minder aantrekkelijk voor fietsendieven.

Te weinig parkeerruimte voor fietsen

Zeker in de grote steden is het lastig om je fiets ergens te parkeren. In de grote winkelstraten en horecagebieden staan zo veel fietsen, dat je je eigen fiets hier nauwelijks nog kwijt kunt. Beveiligde fietsenstallingen zijn er steeds meer in ons land, maar nog altijd zijn er niet voldoende beveiligde parkeerplaatsen voor fietsen. Dit betekent dat je jouw fiets niet altijd in een bewaakte fietsenstalling kwijt kunt.

> Verzending = gratis: Bekijk nu onze transportfietsen!

Drukte op het fietspad

Zeker in de grote steden is het hartstikke druk op het fietspad. Nederlanders kunnen hier nog wel goed mee omgaan, maar toeristen komen vaak in de problemen op drukke fietspaden. Dit zorgt weer voor irritatie bij de Nederlandse fietsers in de grote steden. Zeker in de spits is het zeker niet altijd een pretje om in de grote steden te moeten fietsen.

Overigens zijn niet alleen de fietspaden in de grote steden druk en chaotisch, maar kan het ook in natuurgebieden druk zijn op het fietspad. Zeker in gebieden waar veel wielrenners komen, is het soms echt vechten voor een plekje op het fietspad. Zonde, want de drukte op het fietspad heeft een negatieve invloed op jouw fietservaring in de natuur.

Fiets kwijt

Zet je jouw fiets iedere dag op dezelfde plek neer, dan is de kans klein dat je vergeet waar je jouw fiets geparkeerd hebt. Zet je je fiets iedere dag ergens anders neer, dan kan het zeker gebeuren dat je jouw fiets een keertje kwijtraakt. Sommige mensen vinden hun fiets zelfs nooit meer terug, simpelweg omdat ze niet weten waar ze de fiets hebben neergezet.

> Loopfietsje kopen: Korting tot wel 40%!

Sleutels kwijt

Heb je je fiets gevonden, maar ben je je sleutels kwijt? Dan kun je je fiets alsnog niet meenemen. Met een beetje geluk liggen je sleutels thuis, op je werk of bij je vriend(in). Heb je pech, dan ben je je sleutels verloren en moet je het slot van je fiets open (laten) knippen.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

Ook leuk om te lezen: Top 5 transportfietsen!