Beste herenfietsen: welke fiets past bij jou?

Herenfietsen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij ons vind je allerlei herenfietsen van verschillende merken en in verschillende stijlen. Voor welke fiets je ook kiest, je doet altijd een goede investering. Maar welke fiets past het beste bij jou? Daar kom je op één manier achter. Door je wensen op een rij te zetten en vervolgens te kijken welke herenfiets hier het beste bij aansluit.

Top 5 herenfietsen

Populaire merken voor herenfietsen

Herenfietsen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en ook van veel verschillende merken. Populaire merken met fijne herenfietsen zijn onder andere het merk Popal en het merk Altec. Deze merken hebben ook een groot aanbod herenfietsen. Daardoor ben je ervan verzekerd dat er een geschikte fiets voor jou tussen zit.

Verschillende soorten herenfietsen

Als je een fiets uitkiest, kijk je naar het doel waarvoor je de fiets het meest gaat gebruiken. Een fiets met een kinderzitje gebruik je niet om mee door het bos te crossen, toch? En met een mountainbike elke dag naar je werk fietsen is ook niet een ideaalplaatje. Hieronder nemen we twee populaire soorten herenfietsen met je door:

Een veelzijdige stadsfiets: een fiets ideaal voor korte afstanden in de stad maar ook voor langere afstanden voor bijvoorbeeld toertochten in het weekend. Monteer een kinderzitje om je kleintje gemakkelijk naar school te brengen of monteer een voordrager voor extra ruimte voor bagage zoals boodschappen. Een fijne veelzijdige fiets is bijvoorbeeld de Popal City

Een sportieve fiets: een stadsfiets is vaak robuust en stevig. Hou je meer van een sportieve look dan zijn er ook genoeg opties zoals de Popal Metro. Met een sportieve fiets met versnellingen kun je met alle weersomstandigheden de weg op. Ook geen heuvel is dan voor jou te hoog

Eigenschappen van een herenfiets

Welke eigenschappen je kiest, ligt aan het doel waarvoor je de fiets gebruikt maar ook aan je persoonlijke voorkeur. Pas een herenfiets helemaal aan naar je eigen wensen. Maar waar kun je allemaal voor kiezen? Een aantal veelvoorkomende eigenschappen zijn:

  • Remmen: een terugtraprem of een handrem
  • Materiaal: robuust staal of lichtgewicht aluminium
  • Versnellingen: veel versnellingen voor afwissende ritten of juist geen versnellingen
  • Accessoires: hierin is veel keus. Denk onder andere aan verlichting, een bagagedrager, een voorrek en sloten

Ook benieuwd naar een van de beste Popal fietsen? Lees dan snel verder over de beste Popal Cooper fietsen!