10 fietsroutes in Friesland

Friesland, een provincie waar het hoogste punt het 45 meter hoge Vuurboetsduin is, is een ware ontdekking voor fietsers. Lange uitgestrekte gebieden, prachtige vissersdorpjes, de Waddeneilanden, maar ook de rijke natuur in het binnenland maakt van Friesland een adembenemende provincie. De provincie is niet enkel bekend omwille van zijn typische dialect, maar ook de Elfstedentocht en de Sneekweek. Lees hieronder de tien fietsroutes die je zeker moet ontdekken als je in Friesland op bezoek bent. Met de fiets is alles veel mooier!

Rondje Schier:

Je begint je ontdekkingstocht van Friesland al meteen op één van de Waddeneilanden, namelijk Schiermonnikoog. Omdat enkel auto's van de bewoners zijn toegestaan is het hier een fantastische omgeving voor fietsers. Je rijdt via de route van 17 kilometer langs de duinen, het wad, kwelders,... omdat dit een relatief korte route is heb je genoeg tijd om te genieten van het strand.

Melkroute rond het Tjeukemeer:

Een route van 53 kilometer brengt je langs de volledige cyclus van de melkproductie, van grazende koeien op hun weides tot boerderijen en moderne melkerijen. Een afwisselende route langs bossen, weides en waterrijke gebieden.

Plôkje de Dei:

Pluk de dag met deze route van 37 kilometer langs het Ijselmeer, Workum, en het dorpje Makkum. Weidse uitgestrekte landschappen, frisse bries en vlakke lange fietswegen.

Op de fiets naar Sneek:

Een stevige rit van 60 kilometer langs de waterrijke polders, het gezellige Sneek met zijn Sneekermeer waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen of de Martinikerk in het centrum die het bezoeken waard is.

O Schylge myn Lântse:

Terschelling, een ander Waddeneiland dat het bezoeken waard is met de fiets. Deze tocht brengt je vanaf koffiehuis Het Wakend Oog in West-Terschelling langs de Waddenzee, de prachtige landbouwakkers en de prachtige duinen en strandgebieden van dit eiland.

Friese Verrassingen:

Een route van 60 kilometer, startend vanuit Franeker leidt je langs de Waddenkust langs typische Friese dorpjes en het mooie Leeuwarden. Neem de weg terug langs het Van Harinxmakanaal, een stevige bries kan je bontgenoot of vijand zijn!

> Wil je jouw zoon of dochter meenemen? Bekijk dan eens onze Popal kinderfietsen: tot 40% korting!

Hindelopen:

Deze prachtige route van 63 kilometer brengt je vanuit Hindelopen via Gaastmeer langs de poldermolen Its Heidenskip steek de Ee over in Woudsend en rij via het Galamadammen Akwadukt terug naar je startpunt.

Bestemming Posthuys:

Deze route brengt je in amper 22 kilometer langs de belangrijkste plekjes op het eilandje Vlieland. Start vanaf hotel Zeezicht langs bossen, heidevelden en de prachtige duinen. Hou even halt bij het drenkelingengraf om je respect te betuigen.

Rondje rondom het Friese Slotermeer:

Zoals de naam al doet vermoeden, ontdek per fiets in 38 kilometer de pittoreske dorpjes rondom het Slotermeer. Start in het historische Sloten zelf en bezoek zeker ook de kerk in Tjerkgaast.

Doodemanskisten:

Een laatste tocht brengt je nogmaals in Terschelling, start in Hee over de schelpenpaden langs het Groene Strand en het zoetwatermeertje Doodemanskisten. Een korter ritje van 11 kilometer dat absoluut de moeite waard is als je op dit Waddeneiland bent.

> Op zoek naar een nieuwe fiets? Bekijk dan eens de populaire Popal Daily Dutch fiets!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  455,- Aanbiedingsprijs  395,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant: De 10 populairste fietsroutes van Overijssel!