5 mooiste fietsroutes in Amsterdam

Amsterdam is niet alleen bekend bij buitenlanders omwille van de prachtige musea, de Walletjes en de grachten, ook de fietsende Nederlanders zijn een fenomeen wereldwijd. Deze stad is heel fietsvriendelijk en biedt een aantal prachtige routes om met je tweewieler te ontdekken. Hierbij een selectie van de vijf mooiste fietsroutes in en rond Amsterdam!

In Amsterdam langs de Amstel

Je start je fietsroute van ongeveer 25 kilometer aan de Ouderkerkerplas en volgt constant de Amstel richting het drukke centrum van de stad. Deze verrassende route brengt je langs prachtige groene gebieden rond de hoofdstad met zijn typische Nederlandse molens en gezellige waterloopjes. Maar de rit leert je ook het bruisende hart van Amsterdam kennen, je fietst tot quasi op de Damrak en kunt hier eventueel een pauze maken om de populaire musea of gezellige pleintjes van de stad te ontdekken. Na je bezoek van de stad kun je terugkeren via de andere kant van de Amstel naar je startplaats. Het beste van twee werelden.

Rondje Amsterdamse Bos

Een route dicht bij het centrum van de hoofdstad en toch in absolute rust. De rit duurt ongeveer een 18 kilometer en is dus perfect geschikt om met het hele gezin te doen. Je start aan het jaagpad bij het treinstation Zuid Amsterdam en rijdt van hieruit richting Amstelveen en zo het Amsterdamse Bos binnen. De frisse schaduw, vijvertjes en speelpleinen voor kinderen beloven deze rit onvergetelijk te maken. Maak voldoende tijd vrij om deze rit in alle rust en met de nodige pauzes te doen. Een dagje genieten met het hele gezin.

> Korting tot 40% op het gehele assortiment: Bekijk nu snel de Popal Daily Dutch!

Ontdek hartje Amsterdam

Vertrek voor je ontdekkingstocht van centrum Amsterdam aan de Grachtengordel en rij van hieruit richting de groene long van de stad, namelijk het Vondelpark. Prachtige historische gebouwen en het gezellig drukke stadsleven worden stilaan ingewisseld voor rust en natuur als je het Amsterdamse Bos en vervolgens het Amstelveenpark bezoekt. Via de diamantwijk met zijn prachtige historische gebouwen rij je het centrum na 23 kilometer fietsen weer binnen. Tijd om uit te blazen op een gezellig terras!

Amsterdamse windmolens en parken

Deze fietstocht, van ongeveer 32 kilometer brengt je langs de noordelijke rand van Amsterdam. Je start aan de Utrechtsestraat en volgt een kronkelende route tussen gezellige straatjes richting molen De Gooyer. vervolgens ga je op zoek naar de Otter, een houtzaagmolen midden in het centrum. Je passeert tijdens je verdere molenzoektocht het Sloterpark met zijn mooie uitgestrekte Sloterplas en keert via het gezellig drukke Vondelpark weer terug naar je startplaats.

Verken de stelling van Amsterdam

Een prachtige fietsroute van 26 kilometer brengt je iets buiten de hoofdstad. De verdedigingslinie aan de Amstel rond Amsterdam staat gemarkeerd als Werelderfgoed op de UNESCO ranglijst en is absoluut de moeite waard om te verkennen met de fiets. De volledige lijn, van 135 kilometer lang telt 45 forten en tijdens deze fietsrit kun je er een aantal bezoeken. Je start in Castricum richting Uitgeest, van hieruit rij je verder naar Limmen en zo weer via de Dorpsstraat van Castricum naar je startpunt.

> Met je kinderen deze routes fietsen? Bekijk dan eens snel de Popal kinderfietsen!

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Titan
Altec Roma Omafiets 28 inch - Titan
Waardering:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
91%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Andere routes fietsen: Bekijk dan eens deze 5 fietsroutes in Rotterdam.