5 mooiste fietsroutes in Zwolle

De provincie Overijssel moet bij elke fietsliefhebber op het lijstje staan van te bezoeken regio's. De provinciehoofdstad Zwolle mag zeker niet over het hoofd gezien worden door fervente fietsers. De stad heeft een rijke geschiedenis, die reeds in de Middeleeuwen start, daarnaast zijn er unieke musea te bezoeken en biedt Zwolle prachtige natuurparken. Hieronder de vijf mooiste fietstochten in de regio van Zwolle die je zeker moet uitproberen!

Fietsen langs de IJssel in Zwolle

Een gezellige route van 25 kilometer leert je de prachtige natuur rond de IJssel kennen. Ontdek de watervogels die hier hun nest bouwen en in de lente broeden. Rij van aan het Frankenhuis bij Zwolle richting Hattem en Hettembroek om vervolgens via weides en heerlijke vergezichten naar de IJssel toe te rijden. Je passeert Molen De Valk, de korenmolen van Zalk uit 1860. Steek hier het water over en rij van uit 'S-Heerenbroek langs de oevers van de IJssel terug naar je startpunt.

Een mooie route door het centrum van Zwolle

Deze route van 55 kilometer brengt je doorheen het centrum van de stad Zwolle maar ook ver daarbuiten. Je start aan de het Stadhuis waar de Schepenzaal een mooie bezienswaardigheid is. Van hieruit rij je naar de molen Passiebloem aan de Vondelkade. De route neemt je mee langs het Zwarte Water richting Ruitenveen. Rij enkele kilometers door mooie weidegebieden om terecht te komen in Hoog Zuthem en via de Dijken weer het centrum binnen te rijden.

> Vandaag voor15:00 besteld, morgen in huis: De Popal Daily Dutch fietsen!

Door het waterrijke gebied in de omgeving van Zwolle

Iets ten noorden van Zwolle ligt het Zwarte Meer, het startpunt van je volgende fietsroute. Je ontdekt de prachtige Monnikenmolen en passeert de Beulakerwijde en zo rij je zichting Zwartsluis. Passeer wat weides en mooie groene velden voordat je in Rouveen terecht komt. Van hieruit zoek je de oevers op van het Zwarte Water, breng een bezoekje aan de molen De Zwaluw en keer stilaan terug naar je startpunt in Genemuiden aan het Zwarte Meer.

Zwolle van de buitenkant

Een heerlijke route maakt een mooie ring rond de stad Zwolle. Op deze fietstocht van 50 kilometer flirt je met de oevers van de IJssel, je passeert 'S-Heerenbroek en via de Westerveldse Kolk kom je terecht in het Westerveldse Bos. Het dorpje Langeholte voert je langs prachtige groene wegen tussen velden, weides en akkers richting De Marshoek. Rij van hieruit naar Hoog Zuthem naar de oever van de IJssel terug. Een mooie ring rond een mooie stad.

Vechtdallijn fietstocht Zwolle - Emmen

Een heerlijke tocht voor de getrainde fietser of de liefhebber van meerdaagse tochten van 123 kilometer brengt je vanaf het centrum van Zwolle naar Emmen. Deze tocht maakt geen lus, hou hier rekening mee in je planning. Rij Zwolle buiten via het Westerveldse Bos en zet je tocht verder richting Dalfsen. Je passeert het Giethemer Kerkpad en het Esdorp Beerze. In Hardenberg zoek je de weg richting Gramsbergen en De Haandrik. Je passeert nog Coevorden, Center Parcs De Huttenheugte, rijdt door Nieuw-Amsterdam om via de Grote Rietplas je eindpunt te bereiken.

> De routes met uw kind fietsen? Bekijk dan snel de Popal kinderfietsen!

Omafietsen

Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Altec Love Transportfiets 3V - Ivory
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,- Aanbiedingsprijs  349,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  289,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook: 5 fietsroutes in Zoetermeer!