Fietsend naar Venetië

Wil je de unieke stad Venetië al jaren bezoeken? Dan is het tijd om deze zomer richting Italië te gaan. Niet met het vliegtuig, maar lekker sportief met de fiets. Wat velen niet weten, is dat je vanuit Nederland prima met de fiets richting de unieke Italiaanse stad kunt reizen. Meer over de fietsroute vanuit Nederland naar Venetië, lees je op deze pagina.

Het startpunt van de route

De fietsroute richting Venetië heeft twee mogelijke startpunten. Nederlandse fietsers die de route volgen, starten in Amsterdam. Belgische fietsers die naar Venetië willen rijden, starten de route in Antwerpen. Je kunt zelf kiezen waar je jouw fietstocht richting Venetië wil starten. Wij raden je aan de stad te kiezen die het dichtst bij huis ligt.

Door België, Luxemburg, Zwitserland en Italië

De fietsroute bestaat uit twee delen. In het eerste deel van de route rijd je van Amsterdam of Antwerpen naar het Zwitserse Bern. In het tweede deel van de route rijd je van Bern naar Venetië.

Kort na vertrek kom je door vele historische stadjes in Vlaanderen. Als je het laatste historische stadje gepasseerd hebt, kun je langere tijd van de natuur genieten. Nu rijd je namelijk langere tijd door prachtige natuurgebieden. Vervolgens kom je in de stad Nancy. Ook kom je door het hart van de Ardennen, Luxemburg, een groot deel van Lotharingen en de Vogezen. Hierna bereik je Bern en start je het tweede deel van de route. Deze loopt grotendeels door het Berner Oberland en brengt je vervolgens in het prachtige Italië.

In Italië rijd je langs diverse mooie meren en historische steden. Denk hierbij aan Bergamo, Verona en Vincenza. Je fietstocht eindigt in Venetië.

Fietsend naar Venetië

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bestel nu een fietsslot!

Eenmaal in Venetië kun je vele bezienswaardigheden bewonderen, waaronder:

  • De Canal Grande.
  • De San Marco basiliek.
  • Het San Marco plein (San Marco Piazzo).
  • Het Dogepaleis.
  • De Rialtobrug.
  • Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari.

Natuurlijk maak je ook een gondelvaart over de Canal Grande. Dit is een must als je een paar dagen in Venetië bent! En ben je moe van al dat fietsen? Dan strijk je gewoon neer op het terras, want die zijn er meer dan genoeg in het gezellige Venetië.

> Verzending = gratis: Bestel nu een bureaufiets!

Tip: laat je fiets terug naar huis brengen

Je hebt je fiets vanuit Amsterdam of Antwerpen mee naar Venetië genomen, maar wat nu? De meeste mensen hebben na zo’n lange fietstocht geen zin om weer naar huis te fietsen. Je kunt er ook voor kiezen je fiets mee te nemen in het vliegtuig, maar dit kost wel veel geld. Bovendien loop je in dit geval altijd het risico dat je fiets onderweg kapot gaat. Vliegmaatschappijen zijn namelijk niet altijd even zuinig op jouw kostbare fiets.

Je kunt er ook voor kiezen om je fiets naar huis te laten brengen. Dit kan het Nederlandse bedrijf Soetens voor je doen. Je betaalt er uiteraard wel voor, maar dan heb je jouw fiets wel snel en zonder enige beschadigingen weer gewoon thuis in de schuur staan. Wellicht is het de moeite waard je hier verder in te verdiepen.

Lees ook: Fietsroute Europa: Fietsen door midden Europa!