Fietsroute Europa: Fietsen door midden Europa

Heb je zin om je fiets weer uit de schuur te halen en een lange fietsvakantie te organiseren? Lees dan snel verder, want in dit artikel gaan we wat dieper in op een leuke fietsroute die dwars door Midden-Europa loopt. De route start in het sprookjesachtige Praag en is absoluut een aanrader.

Het startpunt van de route

Zoals al eerder vermeld, start deze fietstocht door Midden-Europa in de Tsjechische stad Praag. Deze stad kun je met de auto bereiken, maar dit is natuurlijk niet zo handig als je vervolgens een flink eind gaat fietsen… Wij raden je aan om met het vliegtuig naar de stad te vliegen of de trein richting Praag te nemen. Zowel in het vliegtuig als in de trein kun je je fiets meenemen, al is dit in het vliegtuig wel prijziger dan in de trein.

Het eerste deel van de fietsroute door Midden-Europa voert je door de sprookjesachtige stad Praag. Als je hier nog nooit geweest bent, raden wij je aan een paar dagen extra uit te trekken om deze stad te bewonderen. In Praag is namelijk veel te doen, te zien en te beleven. Heb je Praag eenmaal doorkruist op de fiets, dan ga je verder Tsjechië in. Meer over het vervolg van de route, lees je in onderstaande alinea.

Met de fiets door Midden-Europa

Van Praag naar de Middellandse Zee

Na Praag rijd je rustig naar Zuid-Bohemen, Ceske Budejovice en Cesky Krumlov. Hier kom je door prachtige natuurgebieden, maar ook door leuke dorpen en stadjes. Als je Cesky Krumlov doorkruist hebt, kom je in het Boheemse Woud. De heuvels die je in dit gebied vindt, zijn te vergelijken met de bergen die je in de Ardennen tegenkomt. Flink trappen dus!

Vervolgens kom je in het dal van de Moldau. Vanuit hier fiets je naar de grens van Oostenrijk. Eenmaal over de grens moet je wederom veel klimmen, maar gelukkig zijn er ook veel dalen waar je lekker vanaf kunt roetsjen met de fiets. Uiteindelijk daal je af naar de Donau, die je met een pontje oversteekt.

Hierna fiets je door naar het stadje Enns. Ben je voorbij Steyr, dan kom je Nationaal Park de Kalkalpen. Door dit prachtige en ongerepte natuurgebied loopt een mooi fietspad, waar je fijn overheen kunt fietsen richting Selzthal. Uiteindelijk kom je door de Oostenrijkse Alpen en ook door Karinthië. Hierna kun je kiezen of je naar Venetië of Istrië fietst. Voor beide routes zijn er fietsboekjes beschikbaar.

> Bureaufiets kopen: Vandaag vóór 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Tips om je voor te bereiden op je fietsvakantie

Of je nu naar Venetië of Istrië fietst: je bent lang onderweg. Hoe langer je fietsvakantie, des te belangrijker een goede voorbereiding is. We geven je graag wat tips om je goed voor te bereiden op je fietsvakantie.

  • Kies het juiste moment om deze route te fietsen, namelijk in de maanden april, mei, juni, juli of augustus. Houd in de zomer rekening met hoge temperaturen.
  • Boek je accommodaties voor onderweg van tevoren.
  • Vergelijk de prijzen van treinkaartjes en vliegtickets met elkaar. Zo vind je de goedkoopste optie.
  • Check de weersverwachting voor vertrek. Handig bij het inpakken van je bagage!

Omafietsen

Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 619,00 Vanaf € 589,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Altec Vintage Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Speciale prijs € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Volare Classic Omafiets 28 inch - Mat Zilver
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,95 Speciale prijs € 299,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook ons andere artikel: 5 tips om fitter te worden met fietsen!