Fietsen in Ommen: de drie mooiste fietsroutes

De gemeente Ommen is een populair vakantieoord: ook sportieve fietsers komen hier graag. Er zijn diverse leuke fietsroutes uitgestippeld in de directe omgeving van Ommen, die op deze pagina kort beschreven worden. Door de informatie in dit artikel te lezen, weet je precies welke routes je moet volgen als je in Ommen wil fietsen.

De drie mooiste fietsroutes in Ommen

In het groene gebied rond Ommen zijn diverse fietsroutes uitgestippeld. De drie mooiste fietsroutes in de gemeente Ommen, zijn de volgende:

  • Rondje Ommen. Totale afstand: 32 kilometer.
  • De Bossentocht. Totale afstand: 43 kilometer.
  • Fietsroute Rondom de Hanzesteden. Totale afstand: 44 kilometer.

Deze fietsroutes lopen niet alleen door de gemeente Ommen, maar komen ook in de directe omgeving van deze gemeente. Houd hier rekening mee als je een van deze routes gaat fietsen. Ga je fietsen met je kinderen? Een kinderfiets online bestellen doe je bij ons. Zo gaan jullie goed voorbereid op pad. Neem genoeg (kleine) pauzes en fiets een deel van de route in plaats van de gehele kilometers. 

Fietsen in Ommen de drie mooiste fietsroutes

Rondje Ommen

De fietsroute Rondje Ommen start op knooppunt 42, een knooppunt dat bij molen Den Oordt in Ommen ligt. Vervolgens brengt de route je naar Mariënberg, om je later weer terug te voeren naar Ommen. Is molen Den Oordt geopend, dan raden wij je zeker aan om deze oude molen eens van dichtbij te bekijken. Je doet iets minder dan 2 uur over deze fietstocht.

De Bossentocht

De fietsroute van de Bossentocht loopt door Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg. De route brengt je onder andere naar de Archemerberg, de Lemelerberg en de Besthemerberg en biedt je vanaf deze bergen een prachtig uitzicht over de natuur rondom Ommen. Volg je de hele route, dan leg je ongeveer 43 kilometer af op de fiets. Hier doe je ongeveer 2,5 tot 3 uur over.

Fietsroute Rondom de Hanzesteden

De derde en laatste fietsroute in de buurt van Ommen die zeker de moeite waard is, is de route Rondom de Hanzesteden. Deze route brengt je langs diverse Hanzesteden in de omgeving van Ommen, die zelf in 1473 lid werd van de Hanze. De route is net iets langer dan de Bossentocht, namelijk ongeveer 44 kilometer lang. Je doet ongeveer 2,5 tot 3 uur over deze fietstocht.

> Fietstip: fietsroute Mergellandroute

Een dagje fietsen in Ommen: drie praktische tips

Trek jij binnenkort met de fiets richting Ommen om hier een van bovenstaande fietsroutes te volgen? Lees dan eerst onderstaande praktische tips, die we specifiek hebben opgesteld voor mensen die in de buurt van Ommen willen fietsen.

  • Neem een fiets met versnellingen mee. Fiets je in en rond Ommen, dan fiets je voornamelijk door natuurgebieden. Het is handig als je een fiets met versnellingen hebt, zeker als je in de bossen gaat fietsen.
  • Neem voldoende eten en drinken mee op de fiets. Zeker in de bossen bij Ommen zijn geen horecagelegenheden te vinden. Heb je honger of dorst, dan is het fijn als je zelf eten en drinken bij je hebt.
  • Neem een vest of jasje mee, ook als je in de zomer gaat fietsen. Fiets je door de dichtere bossen rond Ommen, dan krijg je niet veel warm zonlicht op je huid. Dit kan het wat fris maken. Neem daarom voor de zekerheid altijd een vest of jasje mee, ook in de zomer.

Bekijk hier de nieuwe opafietsen en goedkope Popal fietsen.