Fietsen in en rond Breda: 3x de mooiste fietsroutes

In Breda kun je niet alleen leuk winkelen, borrelen en eten, maar kun je ook fijn fietsen. Er zijn diverse fietsroutes door Breda en in de directe omgeving van de stad uitgestippeld. Wat de drie mooiste fietsroutes door en rond Breda zijn, lees je op deze pagina. Trek jij binnenkort met de fiets richting Breda om hier een dagje de omgeving te verkennen, dan weet je na het lezen van dit artikel precies welke routes je moet volgen.

De drie mooiste fietsroutes in Breda en omgeving

In en rond Breda zijn verschillende fietsroutes uitgestippeld. Wij vinden de volgende drie fietsroutes het mooist:

  • De fietsroute door en rond Breda. Totale afstand: 52 kilometer.
  • De fietsroute door de Baronie van Breda. Totale afstand: 33 kilometer.
  • De fietsroute in Breda en omgeving, van provincie Noord-Brabant. Totale afstand: 83 kilometer.

Deze drie fietsroutes worden in onderstaande alinea’s kort beschreven. Na het lezen van onderstaande tekst, weet je precies welke fietsroute het beste bij jou past.

De fietsroute door en rond Breda

Wie het leuk vindt om door het bruisende centrum van Breda te fietsen en hier allerlei bezienswaardigheden te bekijken, volgt deze fietsroute. De route wordt wel de ‘route door en rond Breda’ genoemd, maar de route gaat voornamelijk door het centrum van de stad en wat minder door de omgeving van Breda. Je komt bijvoorbeeld langs de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar je uiteraard even kunt stoppen. De totale afstand van de route is 52 kilometer. Je start de route op de Duivelsbruglaan in Breda.

Fietsroutes Breda

De fietsroute door de Baronie van Breda

Fiets je liever niet door het drukkere centrum van Breda, maar wil je de rustige natuurgebieden rond te stad verkennen? Dan volg je de fietsroute door de Baronie van Breda. De Baronie van Breda was vroeger in handen van de heren van Breda, de graven van Nassau. Nu is het gewoon een mooi natuurgebied, dat voornamelijk uit indrukwekkende bossen bestaat. Volg je deze tocht van 33 kilometer, dan kom je onder andere langs prachtige heidevelden, vennetjes en beekjes. Zeker in het voorjaar en in de zomer zie je de mooiste bloemen en is de route echt de moeite waard.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De populaire Popal fietsen!

De fietsroute in Breda en omgeving, van provincie Noord-Brabant

Tot slot is er nog de fietsroute van provincie Noord-Brabant, gewoon de fietsroute in Breda en omgeving genoemd. Dit is de langste route van de fietsroutes die we in dit artikel beschrijven. De route is 83 kilometer lang en loopt niet alleen deels door Breda, maar ook langs woonplaatsen als Terheijden en Etten-Leur. Dit maakt de fietstocht extra leuk, want ook in de dorpen en steden rond Breda is er genoeg te zien, te doen en te beleven. In Terheijden vind je bijvoorbeeld windmolen De Arend, die je kunt bezoeken als de molen geopend is. Tip: de molen heeft ook een leuk winkeltje.

Fietsen rond Breda: 3 tips

Wil jij optimaal kunnen genieten van jouw fietstocht door en rond Breda? Lees dan onderstaande tips voor vertrek, zodat je je goed voor kunt bereiden op jouw dagje op de fiets.

  • Trek een hele dag uit voor jouw fietstocht. Zo heb je genoeg tijd om bezienswaardigheden in Breda te bezoeken en de omgeving goed te ontdekken. Het is zonde als je haast hebt en niet van je fiets af kunt stappen!
  • Neem een fiets met goede versnellingen mee. De omgeving van Breda is vlak, maar bij harde wind fiets je wel veel prettiger als je goede versnellingen hebt.
  • Print je route van tevoren uit. Zeker in het centrum van Breda zijn al vele fietsers verdwaald. Door de route uit te printen, voorkom je dat je de verkeerde kant op rijdt.

> Bekijk eens onze opafietsen: verzending = gratis!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Olijf Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Lavender
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Lavender
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Onze prijs
 349,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook de mooiste Biesbosch fietsroutes!